Fiecare părinte are secretele lui cum să îşi ţină copilaşul sănătos şi fericit, dar noi credem că nu ştiţi această tehnică de masaj care îl va face foarte relaxat şi sănătos.
Nu este vreo tehnică specială la care să iei cursuri ci doar să fi puţin atent aici. Cu ajutorul degetelor putem masa micuţul atât pe spate cât şi pe picioruşe. Se pare că funcţionează de minune nu?
Citeste si:
Masajul bebelusilor: cum se face si la ce ne foloseste?
Masajul bebelusilor este mai mult decat un moment de relaxare
Poţi să te gândeşti la ceva mai plăcut decât să fii cu bebeluşul tău şi să petreci câteva clipe de relaxare în care pur şi simplu îl admiri pe cel mic şi te bucuri de existenţa lui? Să fii mama uneori poate părea că înseamnă să speli rufe,
să faci ordine şi curăţenie şi să o iei de la capăt cu această rutină în fiecare zi. În acest caz, masajul bebeluşilor apare ca o soluţie salvatoare, este acel moment de relaxare în care uiţi de griji şi de teancul de rufe din coşul de rufe murdare.
Masajul bebelusilor nu numai că este relaxant, dar are şi efecte benefice, atât pentru cel mic,
cât şi pentru tine. Ştiai, de exemplu, că poate ameliora efectele depresiei postnatale?
Datorită efectelor pozitive recunoscute de specialişti – cercetările arată că masajul reduce nivelul hormonilor de stres şi ameliorează efectele depresiei-, din ce în ce mai multe familii îl practică.
Masajul pentru bebeluşi şi depresia postnatală
Studiul „Masajul şi interacţiunea mamă-copil în cazul femeilor deprimate” realizat în Marea Britanie de un grup de cercetare specializat în stresul neonatal şi postnatal a luat în considerare posibilitatea ca orele de masaj să ajute în cazul femeilor care suferă de depresia în perioada postpartum.
E un lucru bine ştiut că femeile cu depresie postnatală au o relaţie dificilă cu bebeluşii lor, aşa că e bine că există o soluţie cu eficacitate dovedită. În cadrul studiului, un grup a participat la cinci lecţii de masaj, iar un alt grup a mers la terapie pentru familie.
La sfârşitul perioadei de testare, grupul de la masaj era vizibil mai puţin deprimat şi era pe făgaşul cel bun în ceea ce priveşte relaţia cu bebeluşii faţă de grupul care fusese la terapie.
De ce masaj pentru bebeluşi?
Masajul pentru bebeluşi este relaxant atât pentru cel mic, cât şi pentru tine ca mămică. Da, şi bebeluşii pot fi stresaţi pentru că se trezesc într-un mediu nou şi pot acumula doze de stres destul de uşor. Masajul are şi beneficii fizice şi poate juca un rol important în circulaţia sângelui, în digestie şi în dezvoltarea copilului.
Folosind nişte metode simple poţi să reduci simptomele unei răceli, ale colicilor sau chiar ale dentiţiei. Masajul îi poate ajuta şi pe copiii născuţi prematur, pe cei cu dizabilităţi, poate întări muscultatura bebeluşilor şi poate stimula secreţia hormonilor de creştere.
Dezvoltarea relaţiei mamă-copil la şedinţa de masaj
Dezvoltarea relaţiei cu bebeluşul tău nu se întâmplă cât ai spune peşte, cere timp şi efort din partea ta. Experienţa închegării unei relaţii poate fi încurajată însă prin atingere, prin priviri şi prin cât mai mult timp petrecut împreună.
Astfel, masajul pentru bebeluşi are un rol foarte important în acest proces. Mai mult, şi tăticul poate să facă nişte lecţii de masaj ca să se integreze în noua schemă de imprietenire cu cel mic.
De sute de ani, în culturile tradiţionale masajul pentru bebeluşi era o tradiţie. Încearcă şi o să te bucuri de naturaleţea acestui moment şi de sentimentele obţinute din această interacţiune. Găseşte un centru în care
să poţi să înveţi lucrurile elementare despre masajul pentru bebeluşi (încearca la centre de pregătire a gravidelor pentru naştere, în general se ţin şi cursuri de îngrijire a bebeluşilor) şi o să descoperi o metodă relaxantă care să contribuie la bucuria noului statut de mămică.
Masaj pentru bebeluşi acasă la tine
Poţi să ai parte de relaxare pentru cel mic şi pentru tine chiar acasă la tine. Ţine cont, însă, că anumite tehnici de masaj nu pot fi aplicate bebeluşilor care nu au împlinit doi ani pentru că implică anumite mişcări şi o anumită presiune asupra şoldurilor.