Radio Simplu

Teama de a face sex – Metode eficiente de combatere

Frica este o emotie instinctuala. Ea ne indica un potential pericol si stimuleaza absolut toate instinctele de supravietuire ale unui individ. Insa, starea de frica si instinctele de supravietuire intra in contradictie cu senzatia de relaxare care ar trebui provocata de un act sexual normal. Aceste instincte ne determina corpul sa se pregateasca pentru potentialul pericol.

Tipurile de tulburari prezente in activitatea sexuala

Starile negative resimtite de o persoana se asociaza cu raspunsul negativ al corpului in fata unui potential act sexual. In acest context, disfunctiile sexuale se clasifica in urmatoarele categorii:

  • Tulburari ce tin de dorinta( lipsa dorintei sexuale);
  • Tulburari ce tin de procesul de excitare;
  • Tulburari care tin de orgasm;
  • Tulburari care se leaga de durerea fizica.

Efecte fizice

Atunci cand simtim frica ne confrutam cu o serie de efecte pe planul fizic. Bataile neregulate ale inimii, sudoarea care se prelinge pe frunte, respiratia neregulata sunt doar cateva simptome standard. In schimb, in timpul unui act sexual aceasta stare se manifesta prin contractii vaginale, lipsa lubrifierii naturale si durere in zona respectiva.

Metode de combatere a fricii:

  1. Proces de constientizare – de cand stuntem mici auzim diverse intamplari nefericite legate de acest subiect. Iar parintii daca iau decizia sa abordeze aceasta tema, ne avertizeaza ca ar trebui sa evitam aparitia unei sarcini nedorite. In final, ramanem cu o idee gresita despre un act sexual chiar si cand vedem ca nu avem de ce sa ne facem griji. Primul lucru pe care il poti face atunci cand te confrunti cu aceasta problema este sa lucrezi cu tine ca sa constientizezi ca sexul nu este un pericol, cat este o nevoie normala a unui adult, mai ales daca el se realizeaza intr-un cadru linisit si protejat.
  2. Folosirea unor obiecte ambientale pentru relaxare – atunci cand vrei sa ai parte de o seara mai speciala, poti incerca sa pregatesti o baie romantica. Iar in cadrul respectiv poti include cateva lumanari parfumate cu aroma de lavanda. Lavanda este recunoscuta pentru propritatile sale de reducere a starilor de frica.
  3. Daca una din efectele fizice cu care te confrunti este uscarea vaginala, atunci poti folosi un lubrifiant pe baza de apa. Lipsa lubrifierii naturale este o reactie normala a corpului in fata starii de frica. Cu toate acestea, poti incerca sa folosesti un produs specializat pentru rezolvarea acestei probleme, pana se va remedia aceasta disfunctie sexuala.

Asadar, practicarea sexului este o activitate normala desfasurata de fiecare individ pentru satisfacerea nevoii sale fiziologice. Daca simti frica fata de un episod sexual, poti oricand sa te folosesti de obiectele puse la dispozitie de industria de specialitate sau de obiecte ambietale pentru accentuarea starii de relaxare. In fond, sexul nu trebuie sa fie o frica, ci o placere!