Radio Simplu

Te intrebi de unde vin toate problemele asupra ta? Parintele Arsenie Boca ne explica de ce apar necazurile in viata noastra

Nu există vrăjmaş mai mare pentru om decât omul însuşi şi de nimic nu trebuie să se teamă omul ca de el însuşi. Cine îşi stăpâneşte simţămintele, acela îşi petrece viata în pace”, obişnuia să le spună credincioşilor unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României.

Toate necazurile şi paguba în casele omenilor sunt consecinţa greşelilor noastre.

Părintele Arsenie Boca a lăsat credincioşilor numeroase învăţături pe care să le urmeze cu sfinţenie pentru a le merge bine. Necazurile au fost dintotdeauna problemele care nu le-au dat linişte oamenilor.

În lucrarea “Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri”, părintele vorbeşte despre durerile, paguba ce se abate asupra casei, despre jurăminte, blesteme şi nedreptate, toate se revarsă asupra familiei.

Arsenie Boca a lăsat câteva sfaturi în care face referire la “pricinile pentru care Dumnezeu trimite pocăinţa asupra avutului nostru”. Ne merge rău şi suferim atunci când, de exemplu, cumpărăm lucruri furate, avem pagubă atunci când ţinem cu orice preţ la lucrurile materiale, la bogăţii, când asupra noastră au fost aruncate blesteme ori când lucrăm duminica, zi de sărbătoare.

Iată 5 motive pentru care se abate răul asupra noastră:

1. Unii dintre stăpâni le menește şi atunci să nu se mire dacă li se împlineşte cuvântul spus, căci dă Dumnezeu după cuvântul lor.

2. Lucrează duminica.

Că dacă Dumnezeu n-a lucrat Duminica, nici ţie nu îţi este îngăduit ca să lucrezi şi dacă vei lucra, vei pierde nu numai ceea ce ai lucrat duminica, ci şi ceea ce ai lucrat în cursul săptămânii.

Să nu ascultaţi de sfatul nimănui când este vorba de cinstirea duminicii. Fiecare îşi are socoteala lui, tu însă ai un suflet. Căci va veni vremea să ceri apa cu bilet.

3. Şi mai are pagubă cel ce se uită la agoniseala sa ca la ochii din cap.

4. Ai cumpărat din mână rea, din mână pătimaşă, din mâna care a furat sau de la unul care a curvit. De aceea, mai înainte de a o amesteca cu ale tale, dă-i puţină apă sfinţită, cu făină, căci să ştiţi, păcatele trec şi asupra pământului pe care-l calci şi asupra vitelor.

5. Cineva se ţine de vrăji asupra ta, iar tu nu ai ocrotirea lui Dumnezeu asupra ta. Cineva lucrează cu diavolul asupra ta şi asupra vitelor tale şi atunci şi tu tânjeşti şi vitele tale. De ce pot lucra aceste puteri? Pentru că tu n-ai ocrotirea lui Dumnezeu.