Radio Simplu

”Tatal meu a murit și nu credea în Dumnezeu. Poate să ajungă în Rai?” Răspunsul papei Francisc a înduioșat tot globul

Papa Francisc a alinat un băiețel îndurerat de moartea tatălui său care era ateu. Băiețelul, Emanuele, a avut o discuție privată cu suveranul Pontif, el fiind îngrijorat de soarta tatălui său.

Micuțul, care a participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri, s-a apropiat de microfon pentru a-i vorbi Papei, dar a izbucnit în plâns. Atunci, Suveranul l-a rugat să se apropie și să îi adreseze întrebarea la ureche.
Copilul a vrut să știe dacă tatăl său, care era ateu, a ajuns în Rai, după ce a încetat din viață. „Un băiețel care a moștenit puterea tatălui său are, totodată, curajul să plângă în fața noastră. Dacă acest bărbat a putut aduce pe lume un astfel de copil, înseamnă că este într-adevăr un bărbat bun”, i-a răspuns Papa.

El a continuat explicându-i băiețelului că deși nu avea credință, avea suflet bun, astfel că Dumnezeu are acum inima tatălui său. „Ce crezi, că va vrea Dumnezeu să rămână departe de un tată ateu, dar care și-a botezat copiii și i-a făcut să fie așa curajoși?”, a mai spus Papa Francisc. „Dumnezeu cu siguranță a fost mândru de tatăl tău deoarece este mai ușor să îți botezi copiii când ești credincios decât atunci când ești ateu. Cu siguranță asta îi place foarte mult Domnului”, i-a mai spus el lui Emanuele.