Radio Simplu

Țara în care Mafia a impus starea de urgență! ”Dacă guvernul nu ia măsurile corecte, o va face crima organizată”

În Rio de Janeiro, bandele nu au mai așteptat ca guvernul să ia măsuri și au impus chiar ele închiderea orașului, ordonând oamenilor să respecte starea de urgență.
Conform publicațiilor din Brazilia, în cele mai faimoase favelas ale orașului circulă mesaje de amenințare, în care gansterii avertizează oamenii să ”respecte” interdicția de a mai ieși din case.

”Atenție, rezidenți ai Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha! Stare de urgență începând cu ora 8, în această seară. Oricine este văzut pe stradă după această oră va învăța să respecte ordinul, data viitoare”, spune unul dintre mesaje.

”Noi vrem binele populației. Dacă guvernul nu are capacitatea de a rezolva această problemă, o va face crima organizată”.

Cele trei cartiere mai sus menționate sunt ocupate de săraci, case aflate în stare deplorabilă și nu beneficiază de servicii medicale sub nicio formă.

Membrii crimei organizate au preluat astfel inițiativa, din momentul de guvernul Braziliei nu a luat nicio decizie de impunere a stării de urgență, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Aproape un sfert din locuitorii din Rion, 1,5 milioane de oameni, trăiesc în condiții mizere, în căsuțele înghesuite pe străzile înguste din favelas.

Foto: Getty