Radio Simplu

ȘUNCĂ FIARTĂ ÎN ZEAMĂ DE VARZĂ MURATĂ

GALERIE FOTO (2)

Rețeta tradițională de șuncă fiartă în zeamă de varză murată. Șunculiță de casă, fragedă și bună, pregătită simplu, rapid și doar cu ingrediente naturale.

Știți șunca aia pe care bunicii noștri și-o puneau în desagă împreuna cu o ceapă și un codru de pâine înainte să plece la muncă?

Ei bine, cea din rețeta de astăzi, nu-i ca aia! Ca aia nu e niciuna făcută cu porc cumpărat din magazin și fiartă la bloc, pe aragaz. Dar ca orice e făcut în casă, e infinit mai curată și mai bună decât cea cumpărată din magazine.

Așa cum cârnații de casă sunt infinit mai sănătoși și mai gustoși decât cei din magazin, tot așa stă treaba și cu șunca.

DE CE SĂ FACI ȘUNCĂ ACASĂ?
După ce veți vedea cât de ușor se face, vă veți întreba de ce nu? Și o să vă pară rău că nu ați făcut-o mai demult! 🙂

Vă las mai jos câteva motive care sper să vă convingă să încercați rețeta.

Șunca asta e mai bună decât oricare alta la care avem noi acces atât de ușor în zilele noastre. E mai sănătoasă și mai cinstită decât orice kaiser sau șuncă din magazin.
Are un gust domol și blând. Nu e prea sărată, nu e usturoiată sau condimentată în exces. O puteți face exact așa cum vă place.
Nu folosim decât ingrediente naturale: fleica de porc, zeamă de varză murată, condimente naturale.
Se face incredibil de ușor. De fapt, se face aproape singură. Voi trebuie să fiți pe-aproape doar ca să aprindeți și să închideți aragazul, în rest ea își vede de treaba ei, acolo, în zeama de varză.
Fierbe foarte repede. Bine, timpul de fierbere depinde și de mărimea bucății de carne, dacă folosiți bucăți subțiri, cum am avut eu, în 30 de minute ați terminat treaba!
CUM SE CONSUMĂ ȘI CUM SE PĂSTREAZĂ ȘUNCA DE CASĂ?
Șunculița aceasta e tare bună mai ales la micul dejun, cu o felie de pâine de casă și puțin muștar. Merge și cu usturoi sau cu o ceapă roșie, dacă „împrejurimile” vă permit o asemenea aroganță 😀