Radio Simplu

Studiu: Mamele severe cresc copii de succes. Iată de ce este adevărat acest lucru

Mamele severe au copii de succes, ne informează Hangover Cure. Experții afirmă că nemulțumirea permanentă a părinților și încercările de a crește un copil perfect nu este un lucru atât de ușor. Însă după o astfel de educație copiii le mulțumesc mamelor.

Erika Rasson, profesor la Universitatea Essex, a efectuat un studiu care a demonstrat că mamele puternice cresc copii de succes.

Și invers – oamenii de succes au avut mame foarte severe.

Cercetarea a cuprins un eșantion mai mare de 15000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani, născuți din 2004 până în 2014.

Erika Rasson a menționat:

„Această cercetare s-a bazat pe atitudinea față de studiile superioare. Acest lucru este cerut de majoritatea părinților, în special de mame.”

Copii ai căror mame au avut cerințe mai mari au mai multă încredere în sine și mai multă perseverență.

Rezultatele studiului au arătat că fiicele ale căror mame sunt foarte severe au cu 4% mai puține șanse să rămână însărcinate prematur.

“Acest studiu s-a bazat pe atitudinea față de învățământul superior. Majoritatea părinților cer acest lucru de la copiii lor, în special mamele.

Rezultatele studiului au arătat că fiicele ale căror mame sunt stricte şi insistente, au cu 4% mai puţine şanse să rămână însărcinate prematur.

Copiii care aveau mame pretențioase, de asemenea, cu mai mari șanse au absolvit colegiul și au obținut un loc de muncă bun. Acest lucru poate părea ireal, însă copiii mamelor exigente și stricte, au devenit oameni de succes.

Rasson explică:

“În multe cazuri, reușim să realizăm ceea ce credem că este mai comod pentru noi, chiar dacă este împotriva voinței părinților. Şi oricât nu vom încerca să evităm părinții, multe dintre sfaturile lor ne afectează deciziile luate. Deşi, credem că am decis singuri.”

Mulți copii sunt de părere că mamele severe sunt dușmanii lor. Însă atunci când se maturizează, copilul îi mulțumește mamei pentru asta. El va fi capabil să înțeleagă și să-i aprecieze eforturile depuse pentru a-l crește un om puternic. Și, probabil, va transmite aceeași metodă copilului său.