Radio Simplu

ȘTEFAN BĂNICĂ JR. A VORBIT DESPRE VIITORUL FIULUI SĂ, ALEXANDRU. „CEA MAI PROASTĂ IDEE E SĂ…”

Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva au trecut ”testul timpului”, iar iubirea lor demonstrează că sunt suflete-pereche. Părinți fericiți, cei doi își se completează unul pe celălalt și îmbină carierele artistice cu viața de familie.

Recent, în cadrul unui interviu, Ștefan Bănică a vorbit despre viitorul fiului său, Alexandru, care a venit pe lume în luna mai a acestui an. Artistul vrea ca băiatul să aibă o copilărie adevărată, să joace fotbal cu prietenii, să se tăvălească prin zăpadă, nu să stea în fața unei tablete.

“În ceea ce-l privește pe Alexandru, aș vrea să fie un om liber, să crească frumos şi înconjurat de dragoste. Asta e cel mai important. După care îşi va găsi singur drumul. Maturii au tot timpul senzaţia că vor putea ei să-şi dirijeze copiii, că-i vor duce ei pe linia cea bună. Eu nu cred în povestea asta! Sigur, copilului poţi să-i insufli nişte lucruri, niște valori, inclusiv prin puterea exemplului, poţi să-i dai nişte informaţii, astfel încât să aibă posibilitatea să aleagă singur, pentru el.”, a mărturisit Bănică Jr. pentru Formula AS.

„Îi transmit că are libertatea să opteze!”
„În viață există bine și rău, există plus şi minus, apă caldă şi apă rece, iar copilul n-are de unde să ştie cum să aleagă, dacă nu cunoaşte ambele situații, dacă nu face o comparaţie între ele. Prin urmare, asta vreau să-i transmit copilului meu: ideea că are libertatea să opteze. Deocamdată, Alexandru tră­iește în lumea basmelor. Și eu, și Lavinia îi citim multe poveşti, îi cântăm şi vorbim cu el tot timpul, ca şi cum ar fi un om mare. Iar Alexandru reacţionează fabulos!”, a mai spus cântăreţul.

„Sunt conștient că va trebui să găsesc o soluție!”
„Puţin mai încolo, luând în considerare faptul că generaţiile care vin acum se confruntă cu marele risc al dependenţei de tehnologia care s-a dezvoltat galopant, planul e să-i explic lui Alexandru că, din punctul meu de vedere, e de o mie de ori mai bine să se ducă afară şi să se tăvălească prin zăpadă, să se murdărească, să joace fotbal, să alerge cu ceilalţi copii şi să se întoarcă în casă roşu în obraji, decât să stea ore întregi pe o tabletă, jucându-se un joc. Sigur, aşa mi se pare mie că e şi mai sănătos, şi mai frumos… Dar, din nou, sunt conştient că va trebui să găsesc o soluţie, astfel încât să-i dau libertatea să descopere singur lucrurile.”, a continuat Bănică Jr.

„E un încăpățânat, care își atinge mereu scopul”
„Cred că ideea cea mai proastă este să-i interzici copilului tot ce vrea să facă: aia n-ai voie, ailaltă n-ai voie, nici aia n-ai voie… Are o personalitate extrem de puternică! Şi chiar nu sunt subiectiv când spun lucrul ăsta. E un copil foarte curios, care explorează permanent tot ce e jurul lui. La fix şase luni, l-am pus în premergător şi, după cinci minute, avea direcţie şi a pornit-o la drum! E un încăpăţânat, care îşi atinge mereu scopul… E tandru, e calin, e haios, râde mult… E pozitiv, cu lumină în ochi şi reacţionează atât de frumos la toată avalanşa de iubire care se revarsă asupra lui din partea noastră, a tuturor maturilor din jurul lui. Şi eu, şi Lavinia suntem foarte fericiţi şi foarte mulţumiţi de cum crește.”, a încheiat Ştefan Bănică Jr.

Lavinia Pîrva și Ştefan Bănică Junior, căsătorie ”la secret”
Lavinia Pîrva şi Ştefan Bănică Junior s-au căsătorit civil şi religios în mare secret în vara lui 2017. Ceremonia civilă și religioasă au avut loc în România, iar petrecerea a fost organizată în Bulgaria. Celebrul artist are doi copii din relaţiile anterioare. Din mariajul cu Camelia Constantinescu îl are pe Radu, iar în urma căsătoriei cu Andreea Marin, a rezultat fiica lui, Violeta.