Radio Simplu

STB, MĂSURI DISPERATE DUPĂ CE S-A CONFIRMAT CORONAVIRUSUL ȘI ÎN ROMÂNIA. CE URMEAZĂ SĂ SE ÎNTÂMPLE CU MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN

După ce s-a confirmat coronavirusul și în România, STB a luat o decizie de ultim moment. Se vor lua măsuri corespunzătoare pentru ca toți cetățenii din Capitală să se poată deplasa în deplină siguranță cu toate mijloacele de transport în comun.

STB a anunțat, la câteva zile de când s-a declarat că virusul Covid-19 a ajuns și la noi în țară, că se vor face igienizări pentru toate mijloacele de transport în comun din Capitală, astfel încât oamenii să poată beneficia de călătorii sigure. Astfel, din această noapte, STB începe decontaminarea celor 1.600 de vehicule destinate transportului în comun din Capitală.

Mai mult, s-a început curățarea a 480 de refugii, cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare, mai anunță STB, potrivit antena3.ro. Mai mult, vor fi vopsiți și curățați aproximativ 10 la sută din cei 15.000 de stâlpi aflaţi în administrare. Decontaminarea se va face cu ajutorul unui atomizator ce acționează cu ajutorul unei substanțe.

„Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale care distruge virusurile. Acest proces se va desfăşura permanent şi va cuprinde, etapizat, toate vehiculele”, informează STB SA într-un comunicat. STB face apel la toți cetățenii care folosesc mijloacele de transport în comun să mențină curățenia atât în vehicule, cât și în stații, pentru a fi evitate situațiile neplăcute.