Radio Simplu

Starea de urgență în România: Se limitează circulaţia, se pot face percheziţii!

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat decretarea stării de urgență în România. Acesta declară că prin această decizie se poate limita deplasarea în anumite zone și pot fi închise anumite instituții sau unităţi de alimentaţie publică.

Măsura nu pune în discuție închiderea unui oraș, ci doar anumite decizii care se pot lua, precum închiderea instituțiilor, restaurantelor sau mall-urilor.

”Nu discutăm în cadrul stării de urgenţă de închiderea oraşului, discutăm despre nişte ordonanţe militare care se pot da în cadrul situaţiei de urgenţă. (…) În contextul acestei stări de urgenţă, se pot lua anumite decizii: se închid anumite instituţii, restaurante, mall-uri, se limitează circulaţia, se pot face percheziţii, se pot face controale se poate limita accesul în anumite zone”, a afirmat Nelu Tătaru, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne devine practic al doilea om în stat și va lua măsurile necesare, în contextul în care România a intrat deja în scenariul 3 în ceea ce priveşte combaterea epidemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru a punctat clar că nu se poate discuta în momentul de față despre închiderea Capitalei, pentru că Bucureștiul nu este un focar.

„Nu (se discută despre închiderea Capitalei – n.r.), se discută în cadrul stării de urgenţă despre nişte ordine şi ordonanţe militare care constau în limitarea unor drepturi, până la drepturile fundamentale care dau voie Guvernului şi ministrului de Interne să închidă anumite instituţii, să restricţioneze un anumit acces în măsura în care noi să e putem desfăşura activitatea în prevenirea şi tratarea acestei boli”, a adăugat acesta, după cum relatează Adevărul.