Nimanui nu-i place cand lucrurile nu merg asa cum si-ar dori, iar in astfel de cazuri fiecare reactioneaza in felul sau.
In timp ce unii oameni sunt tristi, altii se retrag intr-un colt pentru a nu mai auzi de nimic, sau isi fac de lucru pentru a-si ocupa mintea cu altceva.
Totusi, exista si persoane care prefera sa exteriorizeze ce simt. Acestia ar face tot posibilul pentru a fi siguri ca suntem cu totii constienti de dezamagirea lor.
Urmarind insa acest videoclip, putem afirma cu tarie ca acest comportament temperamental nu este exclusiv doar pentru oameni.
Sadie, cainele adorabil din acest videoclip, este foarte dezamagit de faptul ca stapana sa nu ii face pe plac.
Dupa comportamentul sau am putea crede ca isi doreste neaparat sa iasa la plimbare sau poate ca ii este foame. Indiferent de motiv, Sadie nu pare deloc multumit de situatia in care se afla.
Pentru a fi sigur ca stapana sa intelege cat de dezamagit este de faptul ca lucrurile nu merg asa cum si-ar dori, Sadie isi incepe spectacolul cu o privire plina de dramatism.
Apoi se intoarce si isi arunca tot corpul pe podea in semn de protest.
Este incredibil de melodramatic si chiar amuzant. Ashlyn Skaggs, proprietara lui Sadie, se aude in timpul videoclipului spunand scurt: „Sadie, nimanui nu-i pasa”.
Faptul ca reactia lui Sadie nu o atinge in niciun fel pe stapana sa face ca totul sa fie si mai mai amuzant.
Multă vreme oamenii și-au pus întrebarea dacă animalele au sentimente și dacă sunt geloși când, în peisaj, apare altcineva. În special, acest lucru se citește în ochii câinilor.
Dacă ai un animal de companie, probabil că ți-ai pus de multe ori problema că atunci când nu-i mai acorzi atenție doar lui, acesta se confruntă cu un sentiment de gelozie.
În ciuda dovezilor ambigue, oamenii de știință s-au străduit să studieze și să identifice emoțiile animalelor.
După multe date analizate și studii efectuate, aceștia au ajuns la concluzia că cel puțin gelozia este o emoție „primordială” pe care patrupedele o au în comun cu stăpânii.
De multe ori, gelozia și invidia sunt confundate ca fiind una și aceeași, iar termenii sunt folosiți în contexte greșite.
Invidia este o emoție cu două entități, care apare atunci când îți lipsește ceva, fie că e vorba de un atribut personale specific sau de un obiect pe care altcineva îl deține.
Pe de altă parte, gelozia apare într-un triunghi social și își face simțită prezența atunci când un „impostor” amenință o relație specială.
Pentru ca o persoană sau un animal să simtă gelozie, trebuie să aibă capacitatea cognitivă de a recunoaște, la un anumit nivel, importanța unei relații și de a măsura potențialele amenințări care vin către această relație.
Majoritatea cercetărilor despre gelozie s-au desfășurat în jurul relațiilor sexuale și romantice, dar gelozia, poate apărea și în alte situații.
Fie că e vorba de prieteni, membri ai familiei sau colegi, de clasă sau muncă, gelozia are mereu o portiță de intrare.
De fapt, cercetările arată că sugarii la vârsta de șase luni au arătat gelozie atunci când mamele lor au interacționat cu un alt copil.
Acest lucru sugerează că gelozia este o emoție înnăscută, nu învățată, care a evoluat pentru a proteja orice tip de relație socială.