Radio Simplu

Soții Macron au mers la Westminster aparent incognito, deși este greu să se amestece cu mulțimea.

GALERIE FOTO (2)

Familia prezidențială franceză a dorit să ia pulsul Marii Britanii și a cozilor nesfârșite formate din persoanele care voiau să-și ia un ultim rămas bun de la cea care a fost suverană 70 de ani. Însă multe voci l-au criticat pe Macron pentru ținuta sa super sport, casual chic cu care s-a plimbat prin Londra, încălțat în pantofi sport. Atât el, cât și soția sa, au optat pentru costume bleumarin, iar Brigitte a preferat să poarte și o pereche de ochelari de soare.

Însoțiți de paza personală, Prima Doamnă a Franței și președintele Macron au fost surprinși plimbându-se în ritm alert pe lângă Westminster, înainte de a ajunge la dineul cernit oferit de familia regală britanică înalților demnitari veniți special pentru înmormântare.

După ce și-au prezentat omagiile răposatei regine, soții Macron s-au alăturat liderilor mondiali la recepția de la Buckingham Palace, unde i-au dăruit noului rege un superb album cu amintiri, fotografii cu Regina Elisabeta a II-a în vizitele sale oficiale în Franța.

„De la încoronarea sa, Regina Elisabeta a II-a a cunoscut și a vorbit cu toți președinții noștri. Nicio altă țară nu a avut privilegiul să o primească de atâtea ori ca noi”, a spus Macron săptămâna trecută, într-un omagiu adus reginei, a cărei ultimă vizită oficială în Franța a avut loc în 2014.

Cuplul prezidențial francez s-a schimbat apoi cu ținute elegante și sobre, potrivite momentului.