Radio Simplu

Și tu faci această greșeală când te speli pe dinți? Trebuie să încetezi acum!

Ni se recomandă să ne spălăm pe zi cu regularitate, de două ori pe zi, câte două minute, pentru o igienă orală impecabilă. Însă despre momentul spălării pe dinți nu ne spune nimeni nimic. Rezultatul? Alegem să ne spălăm în cele mai nepotrivite momente.

Când obișnuiești să te speli pe dinți? Imediat după trezire sau mai degrabă după micul dejun, pentru a avea o respirație proaspătă? Dacă te încadrezi în prima categorie, felicitări!

Este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru dantura ta. Dacă însă te situezi în cea de-a doua grupă, avem mai multe de discutat.

Ce spun specialiștii despre dinți?

Medicii sunt unanimi când recomandă spălatul pe dinți de două pe zi, dimineața și seara, câte două minute. Nu se precizează însă un detaliu foarte important: momentul zilei. Mai exact, dimineața, înainte de micul dejun.

Iată de ce: peste noapte, din cauza inactivității, cavitatea bucală este populată de bacterii care îți pot influența starea de sănătate. Dacă te trezești și mănânci înseamnă că le oferi hrană și respectivelor bacterii care îți vor dăuna, în timp, dantura.

În plus, în contact cu zahărul, bacteriile creează un mediu acid, care, de asemenea, duce la deteriorarea dinților.

Așadar, toate argumentele vin să arate că cel mai bine este să te speli pe dinți înainte de a lua masa.

Reguli de igienă

În timpul zilei, te poți spăla pe dinți la o oră după ce ai mâncat, și seara, înainte de culcare.
Încearcă să periezi dinții timp de 2 minute, în care te poți gândi la programul zilei, poți face câteva exerciții fizice ușoare sau pur și simplu te poți concentra la mișcările corecte de periaj. Timpul mediu de spălare a dinților este scăzut, de 45 de secunde.
Dacă vrei să scapi de gustul de mâncare din gură, apelează la o gumă de mestecat sau drajeuri, dar care să nu conțină zahăr. Medicul îți poate face recomandări în acest sens.