Radio Simplu

Și-a riscat viața ca să ajute niște străini! Primul medic care a ajutat în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie a făcut publice primele fotografii de la incident | GALERIE FOTO

GALERIE FOTO (3)

Fotografii îngrozitoare, nevăzute, care arată dezastrul oribil provocat de atacurile teroriste din 11 septembrie au fost făcute publice de un medic care susține că a fost prezent în momentul când a început atacul.

Doctor Emil Chynn, a spus că își plimba câinii prin New York când a văzut Turnurile Gemene arzând la 11 septembrie 2001, determinându-l să se grăbească să vadă ce se întâmplă.

Aproape 3.000 de persoane au murit în atacul terorist, în care două avioane au fost deturnate și aruncate în World Trade Center, unul în Pentagonu din afara Washingtonului, DC, iar altul s-a prăbușit într-un câmp din apropiere de Shanksville, Pennsylvania.

Doctor Chynn a spus că a considerat că abilitățile sale medicale vor fi de folos pentru victimele de la locul atacului, decât să aștepte să le trateze la spital. El a ajuns repede să lucreze la ceea ce spune că a fost primul centru de triaj de la fața locului.

Acum, în vârsta de 50 de ani, medicul a lansat o serie de fotografii care nu au fost văzute niciodată, făcute din săptămâna în care s-a oferit voluntar la fața locului, în încercarea de a arăta bunătatea străinilor în timpul unui moment atât de devastator și terifiant.

Doctor Chynn a spus: „Când am văzut penele de fum provenind din centru, am știut că trebuie să merg să văd ce se întâmplă. După ce am lucrat într-un spital în timpul unui atac teroarist anterior, am știut că voi fi de folos mai mult la fața locului dacă oamenii ar fi răniți, așa că mi-am pus patinele și m-am îndreptat în jos. Imediat ce am ajuns am fost înconjurat de fum, resturi și centimetri de adâncime, dar a trebuit să merg să găsesc clădirile. Pe parcurs am întâlnit alți voluntari și după aproximativ 30 de minute de priviri am găsit rămășițele Turnurilor Gemene, care aveau doar trei înălțimi”.

El a vorbit despre scena „groaznică” în care „oamenii încercau să elimine resturile și părțile corpului din toate locurile.”

Chynn a continuat: „Am făcut repede ce am putut pentru a ajuta și – ca [unul dintre primii medici] de la fața locului – am înființat primul centru de triaj. Am fost voluntar la scena cam o săptămână și am capturat aceste fotografii în timp ce eram acolo. Au fost făcute pe o cameră de film, așa că mi-a luat ceva timp să le developez, dar imediat ce am primit fotografiile fizice înapoi, am știut că trebuie să le împărtășesc”.