Radio Simplu

Semnele care indică bolile de ficat. Petele de pe piele pot fi cauzate de consumul de alcool în exces

Specialiștii spun că bolile de ficat pot cauza mari probleme, mai ales că, de cele mai multe ori, oamenii ignoră unele semne care indică anumite afecțiuni. Unul dintre cele mai întâlnite semne constă în petele de pe piele, care, în general, sunt asociate bolilor de ficat.

De cele mai multe ori, atunci când o persoană are ficatul bolnav, vor apărea primele semne, care, de obicei, sunt ignorate.

Unele dintre ele sunt vizibile, în timp ce altele trec neobservate. La fel se întâmplă și în cazul situațiilor în care ficatul are de suferit, ca urmare a consumului de alcool în exces, pentru o perioadă îndelungată.

Semnele care indică bolile hepatice

Specialiștii spun că simptomele ficatului bolnav sunt strâns legate de anumite semne la nivel dermatologic, cum ar fi petele de pe piele ori deformări ale unghiilor.

Din aceeași categorie face parte și îngălbenirea pielii din jurul ochilor, ceea ce indică o primă problemă. Deseori, aceste semne sunt puse pe seama oboselii, dar specialiștii spun că lucrurile sunt mai complexe decât o simplă noapte pierdută.

Printre semnele vizibile care indică bolile hepatice se numără și spargerea unor mici vase de sânge în jurul ochilor ori apariția unor pete roșiatice în palmă.

Și pielea în sine are de suferit, asta pentru că poate fi deshidratată, chiar și atunci când te asigură că ai consumat suficiente lichide. Pielea care devine excesiv de uscată poate fi un semn destul de clar că ficatul este bolnav.

Alte semne ale ficatului bolnav
Specialiștii spun că semnele care indică ficatul bolnav nu se opresc aici, ci mai există și altele mult mai evidente, printre care hernia ombilicală, cauzată de acumularea lichidului în abdomen.

Cât despre bolile hepatice cauzate pe fondul consumului de alcool în exces, specialiștii spun că, de cele mai multe ori, apar pete în jurul ochilor sau mărirea abdomenului.

Din aceeași categorie face parte și înnegrirea pielii în zona gâtului, care, de cele mai multe ori, are un aspect catifelat.

Specialiștii mai spun că bolile hepatice mai pot apărea și ca urmare a excesului de fier în organism. Atunci când ficatul este bolnav, nu mai poate procesa în mod normal și pot apărea petele pe piele.