Radio Simplu

Șeful Spitalului Județean din Suceava, generalul Ionel Oprea: „Am un teanc de cereri de concediu și de pensionări, de la medici. Pentru unii nu e clar că e nevoie de disciplină”

Situația de la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, acolo unde sute de cadre medicale și de pacienți s-au îmbolnăvit de coronavirus, e departe de normalitate și asta chiar dacă la conducerea instituției a fost instalat un manager militar. Dacă o parte dintre angajați sunt nemulțumiți de stilul cazon al noii conduceri, aceasta acuză lipsa de disciplină din spital.

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Suceava și-au depus cereri de concediu sau de pensionare, a declarat pentru Libertatea managerul militar al instituției, generalul Ionel Oprea.

Cei de aici nu sunt obișnuiți cu disciplina

Acesta a răspuns și acuzațiilor de militărie pe care o parte dintre angajații spitalului i le-au adus și arată cu degetul spre actele de indisciplină ale unora dintre aceștia.

“Nu e nicio militărie, noi facem exact ceea ce trebuie să facem într-un spital public. Adică consiliului medical trebuie să i se supună spre analiză, luăm măsuri, le distribuim spre toți angajații, își asumă procedurile de lucru, semnătură, luat la cunoștință, lucrăm exact cum trebuie să se lucreze normal într-un spital public. Nu există management militar. Managementul militar există la război, aici există management medical. Poate nivelul de disciplină indus vrea să fie cel normal într-o instituție. Dânșii nu sunt obișnuiți cu asta, îi văd cum răspund la întrebări, se vede că e o echipă care nu prea a fost întrebată, nu prea a fost pusă să-și asume niște inițiative sau răspunderea în misiune”, susține Oprea.

Iar generalul are și exemple recente de indisciplină. “Dar nu vă supărați, spunem la toată lumea, se ordonă trasee, iar ieri o asistentă care pleca acasă cu haine de stradă s-a adus în cortul în care vin bolnavii de COVID că nu știu pe cine căuta. S-a contaminat. I-am spus: “Nu vă supărați, v-ați contaminat” Mi-a spus: “Ei, nu are nimic că mă duc acasă”. Ați auzit??? Personal medical cu instrucție epidemiologică! Ce să mai zic de ceilalți. Așa s-au îmbolnăvit. Unii din prostie, din neștiință, cu toate că erau obligați să cunoască și alții din rea-voință pentru că știau că sunt bolnavi și s-au dus și au intrat în contact cu pacienți și i-au îmbolnăvit”, arată cu degetul Oprea.

Citeste continuarea pe libertatea.ro