Radio Simplu

Secretul Reginei, la aproape 94 de ani. De ce nu se îmbolnăvește niciodată

La aproape 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a se bucură de o stare de sănătate de invidiat, fiind forțată extrem de rar să anuleze vreo apariție din cauza bolii.

Conform surselor din Palat, Regina are și un secret pentru vivacitatea sa: medicina alternativă, după cum consemnează Daily Mail.

În timpul călătoriile sale, aceasta are întotdeauna la îndemână o mică geantă de piele conțând remedii homeopatice. Printre acestea se numără arsenicum album pentru intoxicații alimentare, cocculus pentru răul de mașină, nux vomica pentru indigestii și arnica, pentru senzație de jet lag și lovituri ușoare.

Se pare că predilecția pentru homeopatie se moștenește în familie. Tatăl Elisabetei a II-a, George al VI-lea, era convins de proprietățile vindecătoare ale acesteia și chiar a numit o cursă de cai după un astfel de remediu: Hypericum.

Mama Reginei, care a trăit 101 ani, era, de asemenea, o adeptă a homoepatiei.

De altfel, Regina Elisabeta a II-a a avut foarte puține probleme medicale majore de-a lungul vieții. În ianuarie 1949, când avea 22 de ani, s-a anunțat că aceasta a făcut pojar și a fost nevoită să stea izolată de bebelușul ei, prințul Charles.

Pentru prima oară în viață, Regina s-a internat într-un spital la vârsta de 56 de ani, în iulie 1982, când i s-a extras o măsea de minte.

În 1993, aceasta a refuzat să anuleze o vizită la o fabrică, în ciuda faptul că avea trei copci la mâna stângă după ce a fost mușcată de unul dintre câinii ei corgi.

În ianuarie 1994, aceasta a purtat ghips după ce și-a luxat încheietura, când calul ei s-a împiedicat în timpul unei plimbări pe proprietatea Sandringham.

Iar în 2003, aceasta s-a operat la ambii genunchi și, în același ani, și-a îndepărtat o leziune benignă de pe față.