Radio Simplu

Secretul femeilor care miros mereu bine

Dincolo de un păr perfect, o piele impecabilă şi un trup graţios, orice femeie visează să miroasă apetisant pe tot parcursul zilei şi să fie obiectul fascinaţiei olfactive a tuturor celor din jur! Deşi ar putea părea că parfumul tău preferat este singurul capabil să îţi împlinească aceste deziderate, femeile care miros mereu bine cunosc o mulţime de alte trucuri preţioase!

Descoperă secretele femeilor învăluite de o aromă irezistibilă, chiar şi după o sesiune de aerobic solicitantă!

11 lucruri pe care femeile care miros bine le respectă cu sfinţenie

Femeile care miros bine…

… mănâncă ceea ce trebuie. Se pare că micile noastre păcate culinare nu ne părăsesc niciodată cu adevărat, din păcate. Ele apar nu numai pe cântar, ci ne alterează şi mirosul natural.

Usturoiul, ceapa şi condimentele puternice îi deranjează pe comesenii tăi, iar amintirea nu le este ştearsă de un periaj rapid sau de o gumă de mestecat mentolată. Julia Zangrilli, de meserie parfumier, ne atrage atenţia asupra faptului că aroma acestor alimente poate fi emanată până la 48 de ore, chiar şi fără ca tu să o mai simţi, în funcţie de cantităţile înghiţite! Nici alcoolul nu şi-a câştigat locul pe lista alimentelor care te fac să miroşi frumos: dimpotrivă, zahărul din compoziţia sa este procesat mai greu de organism şi lasă o „mireasmă” dulceagă, deloc plăcută. În schimb, legumele şi fructele proaspete şi proteinele „bune” îţi vor instaura nu numai o senzaţie internă de prospeţime, ci şi un miros curat, o bază perfectă pentru parfumul tău încântător.

… se hidratează din plin! Da, cele opt pahare de apă obligatorii pe parcursul zilei îţi oferă o mulţime de beneficii şi uşurează menirea parfumului tău scump! O piele hidratată va fi ambientul perfect pentru aroma ta preferată, spre deosebire de cea uscată, care tinde să absoarbă orice lichid, chiar şi mica ta bijuterie olfactivă.

… sunt extrem de atente cu igiena lor corporală. Nu vorbim despre duşurile absolut necesare! Fetele care miros bine ştiu că este musai să îşi spele părul, nu pentru că ar fi murdar, ci pentru că după câteva zile acesta îşi pierde mireasma plăcută şi începe să secrete o aromă aflată la polul opus. De asemenea, dacă te confrunţi cu probleme ale transpiraţiei abundente, poartă în geantă un deodorant sau un spray pentru picioare, o gumă de mestecat şi şerveţele intime sau pentru bebeluşi!

…. aplică în mod corect parfumul. Nu, porii femeilor care miros irezistibil nu au fost concepuţi din petale de trandafir, dar cunoştinţele lor le depăşesc cu siguranţă pe ale noastre! După ce te machiezi, aplici un strop de parfum pe încheieturi şi le freci între ele, eliminând astfel din start notele de vârf? Nici nu e de mirare că parfumul tău te părăseşte aproape instantaneu, cu regretul de a nu fi fost apreciat! Femeile care miros bine ştiu că notele lor preferate trebuie pulverizate în zone-cheie; înainte de a se îmbrăca, ele aplică parfum în cele mai calde părţi ale corpului (în spatele genunchilor, între sâni, la ceafă) sau în punctele chakra (glezne, piept, în spatele urechilor). Astfel, vei permite parfumului să „îţi impregneze” apariţia şi îi vei lăsa un răgaz suficient pentru ca notele ostentative să fie absorbite, iar tu să emani doar intensitatea sa pură.

… își parfumează nu numai trupul, ci şi mediul în care trăiesc. Femeile care miros bine nu se limitează la a-şi răsfăţa doar corpul cu arome divine, ci îşi privesc „datoria” ca pe o misiune de viaţă. Ce părere ai de nişte aşternuturi care miros delicios sau de o cameră pe care îţi vine greu să o părăseşti? Foloseşte un spray special conceput pentru lenjerie sau poziţionează strategic săculeţi cu plante uscate în dressing ori sub pătură! Lumânările parfumate nu oferă doar o aură caldă camerei, ci şi o aromă irezistibilă! Parfumul special creat pentru păr este un must have: şuviţele tale menţin căldura mai bine decât corpul, aşa că vor păstra potenţa parfumului şi îl vor răspândi la fiecare mişcare! Dacă te temi că alcoolul din compoziţia apei tale de toaletă îţi poate deshidrata cosiţele, femeile care miros bine au un truc: amestecă 3-4 picături din uleiurile esenţiale preferate cu apă şi creează-ţi amestecul personal îndrăgit pentru păr!

… reaplică! Da, chiar şi cele mai puternice mirosuri se vor disipa pe parcursul zilei, aşa că femeile care miros bine ştiu cât de important este să reaplice. Ele ne sfătuiesc să recurgem la acest gest de 1-3 ori pe zi, în funcţie de intensitatea notelor, dar şi de locaţia în care te afli: fii mai „zgârcită” dacă eşti la birou, pentru că parfumul poate fi deranjant pentru colegii tăi, dar nu uita să te reîmprospătezi înainte de un date! Să investeşti în mini-sticluţele de parfum, ideale pentru a fi transportate în geantă, este un gest care îţi va uşura mult existenţa!

… folosesc o gamă completă de produse frumos mirositoare! Îţi doreşti ca parfumul tău să se menţină cu o intensitate care să rimeze cu „totdeauna”? Atunci trebuie să achiziţionezi şi produsele complementare comercializate alături de sticluţa-minune! Cremele de corp şi gelurile de duş care împart aceleaşi note cu parfumul tău preferat vor fi o binecuvântare şi te vor transforma în acea femeie care miroase mereu de parcă tocmai s-ar fi scăldat într-o baie cu petale de trandafiri!

… îşi împărtăşesc secretele. Da, femeile care miros bine trebuie să aibă suflet de aur, pentru că ne dezvăluie cu generozitate trucurile lor şi nouă, celor care nu suntem la fel de frumos parfumate! Dacă îţi doreşti să emani aroma delicioasă mai mult timp, masează pielea cu o capsulă de vitamina E sau cu un strop de ulei de corp. De asemenea, un produs pe bază de mosc va potenţa notele parfumului tău, fără să interfereze cu ele. E ştiinţă pură la mijloc!

… au grijă de hainele lor! Nu ne referim aici la curăţare, ci la grija cu care îţi speli hainele. Pe piaţă sunt disponibili detergenţi delicaţi, îmbogăţiţi cu arome irezistibile, sau balsam de rufe delicios parfumat. Dacă hainele tale vor mirosi fabulos, şi tu le vei urma exemplul!

… testează un parfum înainte de a-l cumpăra. Parfumul reacţionează cu moleculele din piele şi va mirosi diferit pe încheietura ta şi pe cea a prietenei tale. Vrei să îţi cumperi un parfum? Nu îl pulveriza pe hârtie, ci pe piele! Femeile care miros bine ştiu că trebuie să „trăiască” cel puţin o zi cu un parfum, înainte de a se decide dacă li se potriveşte sau nu!

… se îndrăgostesc de parfumul lor! Un parfum „se poartă”, „te îmbracă” în notele sale şi „trăieşte prin tine”. Între voi se va naşte o chimie comparabilă cu cea dintre tine şi iubitul tău, parfumul te va învălui într-un „nor de grijă şi dragoste”, te va linişti când îţi este greu şi îţi va da încredere în tine. Oferă-ţi şansa de a-ţi întâlni parfumul-pereche şi caută-l cu aceeaşi dedicaţie cu care năzuieşti spre marea dragoste, deoarece îţi va rămâne pentru totdeauna fidel. De asemenea, nu uita că, la fel ca bărbaţii, sunt parfumuri pentru care nu vei simţi nimic la prima testare, dar care te vor cuceri după câteva zile sau câţiva ani, când veți fi pregătiţi unul pentru altul!