Radio Simplu

Se schimbă tot ce se ştia despre noul coronavirus? Descoperirea care dă fiori

Potrivit unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la Laboratorul Național Los Alamos, din statul american New Mexico, coronavirusul s-ar putea răspândi de două ori mai repede decât s-a crezut iniţial.

Coronavirusul a fost detectat în Wuhan, China, în decembrie 2019, înainte de a se răspândi la nivel mondial, ajungând să omoare peste 114.000 de oameni și să infecteze peste 1.800.000, dintre care au reușit să își revină peste 420.000, conform datelor furnizate de worldometers.info şi citate de a1.ro.

Potrvit datelor inițiale, de la începutul pandemiei de coronavirus, cercetătorii au crezut că o persoană cu COVID-19 ar putea infecta între 2,2 și 2,7 alte persoane.

Acum, cercetători de la Laboratorul Național Los Alamos, din statul american New Mexico, care au studiat datele preliminare din Wuhan, au descoperit că, de fapt, un purtător de coronavirus a infectat, în medie, 5,7 persoane.

Aceiași cercetători au descoperit că perioada de incubație a coronavirusului este de 4,2 zile – cu o zi mai scurtă față de estimări anterioare.

China a băgat orașul Wuhan în carantină, pe 23 ianuarie. Însă, miercuri, carantina a încetat – au început să circule trenuri ce au scos oameni din localitate și au fost redeschise autostrăzi.