Radio Simplu

Se recalculează pensiile! Veștile așteptate de milioane de oameni: Se recunosc drepturile

Se recalculează pensiile! Sunt veștile așteptate de milioane de oameni cărora și se vor recunoaște drepturile și vor fi eliminate inechitățile. O spune fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta continuă războiul de la distanță cu actuala șefă de la Muncă, Violeta Alexandru, căreia îi transmite un avertisment dur.

Se recalculează pensiile! Totul se va întâmpla din 2021. Social democrața, Lia Olguța Vasilescu, laudă legea la care a lucrat și spune că aceasta își va vedea efectele peste doi ani de zile. Legea pensiilor va elimina toate inechitățile din sistem.

Se recalculează pensiile
În direct la Antena 3, Lia Olguța Vasilescu a făcut anunțul care vizează milioane de pensionari. Mai mult, aceasta a lansat un nou atac dur la adresa actualului ministru al Muncii, Violeta Alexandru. I-a transmis clar că legea pensiilor va elimina toate nedreptățile.

„Formula din lege care se va aplica din 2021 e cea mai apropiată de adevăr și corectează toate inechitățile din sistem. Oamenilor li se recunosc niște drepturi pentru care au cotizat”, a spus Vasilescu.

Aceasta a vorbit despre noile drepturi pe care le vor avea pensionarii din 2021. „Ne referim la al 13-lea salariu, la acordul global. Nu mai au nevoie de adeverințe. În al doilea rând, acea formulă elimină inechitățile dintre femei și bărbați. Noua lege reglează inechitatea. Noua lege corectează și inechitatea care în vechea lege spunea că cei care ies în ani diferiți la pensie au pensii diferite”, a explicat Vasilescu.

Olguța Vasilescu nu a ratat ocazia să o atace din nou pe Violeta Alexandru. „Nu a învățat nimic despre legislația pe care trebuie să o aplice. Are mari probleme și mi-e groază să mă gândesc cum va aplica legea. Trebuie să vegheze cum vor fi corectate inechitățile pentru 5 milioane de pensii”, a mai spus Vasilescu.