Radio Simplu

Se recalculează pensiile! Cât le-a redus ministrul Muncii

Lista de urgenţe de la Ministerul Muncii rămâne în continuare una foarte mare, spune ministrul Violeta Alexandru, care dă vina pe PSD pentru volumul uriaş de probleme generate de Legea Pensiilor. Totuşi, există şi veşti bune, mai precis legat de recalcularea pensiilor.

Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit din nou despre problema recalculării pensiilor. Ea spune că, după o muncă intensă, s-a reuşit să se scadă de la 14.000 de restanțe, cu termene depășite de șase – opt luni, să se ajungă la numai 3.000.

“Merg în continuare cu atenție pe acest subiect pentru a reduce la cât mai puțin posibil”, a declarat ministrul pentru Digi24.

Sunt tot felul de probleme generate de Legea Pensiilor propusă de PSD
Violeta Alexandru a mai detaliat şi alţi paşi pe care i-a luat în simplicarea procedurilor din Ministerul Muncii, cum ar fi cele privind accesul pensionarilor la biletele de tratament. Viziunea de simplificare şi eficientizare “depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, explică ministrul.

“Lista mea de urgențe zero este populată de tot felul de probleme în aplicarea Legii Pensiilor și a problemelor generate de această lege propusă de PSD. Sunt multe probleme care țin de management. Chiar încadrarea în termenul legal de 45 de zile și înlăturarea acestor întârzieri – care mergeau până la luni bune – este una dintre măsurile de management pe care le-am luat.

Sunt în continuare aspecte care țin de simplificare. Deja am făcut pași în simplificarea accesului pensionarilor la bilete de tratament. Același lucru îl vom face și pentru firmele care doresc să acceseze informații despre cei în căutarea unui loc de muncă. Aici aveam o viziune de simplificare, de eficientizare, care presupune un amplu proces de restructurare și care depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit digi24.ro.