Radio Simplu

Se dau BANI pentru acești români! Ce condiții trebuie să îndeplinești?

Vești bune pentru râmnicenii care au datorii la bugetul local. Impozitul local va fi redus la jumătate, în timp ce persoanele care își vor plăti, până la finalul anului, taxele și impozitele neachitate din anii trecuți vor scăpa de penalități.

Deciziile au fost aprobate deja în Consiliul Local, fiind votate în unanimitate.

Cel mai recent aprobat, chiar pe 30 iulie, a fost proiectul (n.r. pe care îl puteți consulta aici) cu privire la reducerea cu 50% a impozitului local pentru clădirile nerezidențiale sau mixte aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie sau date în chirie sau concesiune și în care pe perioada stării de urgență nu s-a desfășurat activitate economică, ca urmare a efectelor SARS-CoV-2.

”Am încercat să-i sprijinim pe cei care în perioada aceasta au avut pierderi în activitatea desfășurată. Nu cred că reprezintă un ajutor semnificativ dar e o încercare de a mai acoperi din pierderi. Am avut propuneri, le-am analizat, le-am discutat în comisia economică, am avut și o dezbatere publică și, în consecință, au luat forma unui proiect care a fost votat în unanimitate în Consiliul Local”, a spus Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat.

Citește continuarea aici!