Radio Simplu

Se dau bani de la stat pentru copii. Vestea pe care toți părinții din România o așteptau

Se dau bani de la stat pentru copii, iar vestea este așteptată de către toți părinții din România. Tineri sportivi de performanţă vor putea beneficia de tichete lunare în valoare de 150 de lei pe toată perioada junioratului.

Copii care fac sport de perfromanță ar putea primi lunar de la stat tichete în valoare de 150 de lei
Vestea așteptată de toți părinți a venit. Tinerii care fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei în fiecare lună, după ce Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a aprobat proiectul.

Pentru a deveni lege, iar copiii să intre în posesia banilor, mai este nevoie doar de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis.

Sportivii juniori ar putea primi de la stat tichete in valoare de 150 de lei in fiecare luna
Cine a inițiat legea pentru ”Tichet de sportiv”
Astfel, fiecare tânăr care practică un sport de performanţă va beneficia în fiecare lună, până când va împlini vârsta senioratului, de un voucher denumit „tichet de sportiv„.

Conform senatorului Bogdan Constantin Matei, fost ministrul al Tineretului și Sportului, cel care a inițiat legea, tichetele vor putea fi utilizate pentru cumpărarea de materiale şi echipamente sportive, medicamentaţie, dar şi pentru participarea la competiţii sportive.

Ce înseamnă practicarea unui sport de performanță la copii
”Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, este explicată noţiunea de sportiv de performanţă în iniţiativa legislativă.

De asemenea, potrivit expunerii de motive, sursa de finanţare pentru proiect va fi asigurată din valoarea accizei pentru alcool, ţigarete, ţigări şi ţigări de foi în procent de 0,5%.

Ministerul Sportului ar urma să coordoneze proiectul ”Tichet de sportiv”
Proiectul va fi coordonat de Ministerul Tineretului şi Sportului, care va stabili normele de aplicare.

„Sunt foarte bucuros că acest proiect la care am muncit alături de colegii mei de aproape un an a trecut şi de forul decizional. Este singura şansă pentru ca sportul românesc să aibă parte de renaştere.

Micii sportivi trebuie motivaţi şi susţinuţi în drumul lor spre marea performanţă, iar tichetele vin în sprijinul lor. Motivaţia are un rol esenţial în obţinerea rezultatelor. Este doar un pas, dar e un pas care sunt convins că va creşte numărul de practicanţi ai sportului„, a declarat Bogdan Constantin Matei.

Doar 15% dintre juniori ajung să concureze ca seniori
Potrivit unui raport publicat de ministerul Tineretului și Sportului, pentru anul 2015, pe baza raportărilor de la 65 de federaţii naţionale, țara noastră mai avea atunci doar 97.114 de juniori și 75.608 de sportivi seniori legitimaţi, în cadrul sistemului competiţional.

Nu în ultimul rând, iniţiativa legislativă citează studii, potrivit cărora, din numărul total de juniori, doar 15% ajung să concureze și la seniorat.