Radio Simplu

Se dau 180 de lei de persoană. Sute de mii de români vor primi banii lunar

Vicepremierul Raluca Turcan a făcut miercuri un anunț foarte important pentru persoanele de peste 75 de ani cu venituri sub 800 de lei pe lună. Prefecturile vor sprijini distribuția, în fiecare județ, a peste 278 000 de carduri alocate la nivel național.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat miercuri că persoanele de peste 75 de ani cu venituri sub 800 de lei pot beneficia de carduri de masă în valoare de 180 de lei lunar, iar programul a început deja să fie implementat în teritoriu.

Bugetul total este de peste 150 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene, iar prefecturile vor sprijini distribuția cardurilor la nivel național.

Prefecturile vor sprijini distribuția
”Programul de acordare a tichetelor de masă caldă pentru vârstnici ajunge în teritoriu! Prefectura Constanța a început distribuția cardurilor pentru masă caldă destinate persoanelor de peste 75 de ani cu venituri sub 800 de lei, finanțate din fonduri europene.

Am profitat de vizita la Constanța pe care am făcut-o astăzi împreună cu ministrul Marcel Boloș, pentru a discuta cu prefectul Silviu Coșa despre modul în care se derulează acest program destinat persoanelor vârstnice, la nivelul întregului județ.”, a scris Raluca Turcan miercuri pe Facebook.

”Bugetul total alocat voucherelor de masă caldă, prin Ministerul Fondurilor Europene, este de 156 milioane euro, iar suma lunară încasată de fiecare beneficiar este de 180 lei.

Prefecturile vor sprijini distribuția, în fiecare județ, a celor peste 278 000 de carduri alocate la nivel național.”, a explicat vicepremierul.

Fonduri europene pentru spitale
De asemenea, Raluca Turcan a anunțat că Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța va beneficia de finanțare de peste 12 milioane de euro, din bani europeni, pentru prevenție și pentru dotări.

Se continuă astfel seria programelor de screening pentru afecțiuni oncologice finanțate din bani europeni, suma totală alocată acestora, la nivel național, fiind de 117 milioane de euro pentru 350 000 de beneficiari, a precizat vicepremierul.

Un al doilea contract de finanțare de care va beneficia Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța vizează decontarea achizițiilor de aparatură medicală în valoare de 7,5 milioane de euro, tot din bani europeni.

La nivel național, bugetul alocat achiziționării de aparatură pentru spitale este de 1,2 miliarde de euro și au fost depuse 297 cereri de decontare.