Radio Simplu

Scăpăm de amenzi?!? Orban: „Am solicitat să nu se dea amendă din prima”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, la postul național de televiziune, că solicită polițiștilor să nu mai aplice amenzi celor care nu respectă prevederile Ordonanței Militare 9, privind distanțarea socială. Cel puțin , la prima abatere.
Potrivit premierului, polițiștii ar trebui să dea pentru prima abatere doar un avertisment

Orban a mai spus că polițiștii nu au un „plan de amenzi” și a solicitat ca sancțiunile să fie date doar în caz de încălcare foarte clară și foarte severă a reglementărilor.

„Cuvântul de ordine care a fost dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a spus că, pe de altă parte, oamenii trebuie să înțeleagă faptul că poliția, jandarmeria și forțele MApN iau toate măsurile pentru a se asigura respectarea regulilor.

Sursa:Evz.ro