Radio Simplu

SCANDAL IMENS! „I-am cumpărat ilegal un ficat şi am spus că vine de la vărul său!” Presupusul donator, chemat la AUDIERI

Scandal imens legat de transplantul de ficat la care a fost supus Eric Abidal în 2012. Justiția din Spania a redeschis ancheta și îl va audia ca martor, pe 8 noiembrie, pe Gerard Armand, vărul fostului fotbalist de la FC Barcelona, cel care apare în actele medicale ca donator.

Eric Abidal a fost suspus unui transplant de ficat pe 10 aprilie 2012, dar au existat suspiciuni că operația s-a făcut în condiții ilegale. Justiția spaniolă a bănuit atunci că nu vărul lui Eric Abidal a fost donatorul şi că ficatul a provenit din traficul de organe. Cazul a fost închis din lipsă de probe, dar redeschis în aprilie 2017.

Procurorii au interceptat o discuție telefonică dintre fostul președinte al Barcelonei, Sandro Rosell, și un colaborator al său: „Tipul ăsta este împotriva noastră. Şi noi i-am cumpărat ilegal un ficat. Şi am spus că vine de la vărul său! De la vărul său!”.

Cazul a fost redeschis oficial de Curtea de Apel din Barcelona. Judecătorul de instrucţie care se ocupă de această afacere a intrat în posesia dosarului medical al lui Gerard Armand şi a decis să-l audieze pe vărul fostului fotbalist, care trăieşte în Franţa.