Radio Simplu

Sarea, piperul și lămâia te vor scăpa de aceste 7 probleme de sănătate

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit remedii naturale pentru a calma și a trata problemele de sănătate. Uimitor este faptul că multe dintre ingredientele minune se găsesc și astăzi în bucătăria noastră și sunt folosite cu succes pentru a cura anumite boli.

Sucul de lămâie și coaja fructului conțin antioxidanți care ajută la tratarea congestiei. Sarea este foarte bună pentru reducerea inflamațiwi și a durerii cauzate de aceasta. Cât despre piper,atât cel negru,cât și ardeiul iute,acesta conține antioxidanți și flavinoide bune pentru sistemul imunitar.

Durere în gât

Un amestec de suc ​​cald de lămâie,sare și ardei roșu calmează durerea din gât și reduce perioada de manifestare a stării de disconfort cauzată de aceasta. Sucul de lămâie este un acid slab care ajută la fluidizare,în cazul tusei productive.

Este,de asemenea, un antiseptic natural și conține vitamina C. Sarea reține apa din țesuturi,oferind o oarecare reducere a inflamației,în timp ce ardeiul iute conține capsaicină,care poate acționa ca un analgezic ușor.

Greață

Mirosul puternic și înțepător al lămâii este capabil să amelioreze senzația de greață și încurajează construcția țesuturilor gastrice,mutând cauza problemei în tractul digestiv.

Ardeiul cayenne ajută și el la stimularea secreției gastrice,iar o cantitate mică de sare dizolvată într-o cană de apă poate trage toxinele din țesuturi,care pot fi cauza senzației de greață. Cu toate acestea,nu bea foarte multă apă sărată,deoarece aceasta poate provoca alte probleme de sănătate.

Congestie nazală

Sarea cu apă este utilă pentru deschiderea sinusurile. Apa caldă cu sare dizolvată în ea poate deschide țesuturile sinusurilor și te scapă de mucus atunci când sunt inhalați aburii. Mirosul de lămâie poate deschide sinusurile blocate,dar ai grijă să nu pui în nas picături de suc de lămâie.

De altfel,și ardeiul iute tocat mărunt,ținut la ceva distanță de față,poate ajuta la fluidizare,în cazul nasului înfundat.

Astm

Sucul de lămâie este folosit de multe persoane care au astm,pentru surplusul de vitamina C. Această vitamină stimulează sistemul imunitar și te-ar putea face mai puțin sensibilă la factorii care cauzează crizele de astm. Piperul negru și ardeiul cayenne conțin,la rândul lor,antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. Nu uita să le găsești un loc bun în preparatele tale.

Dureri dentare

Unele persoane folosesc un amestec de pastă de sare și ardei iute pentru a scăpa de durerile de dinți. Sarea va scoate orice fluide din gingiile inflamate, iar ardeiul ajută la ameliorarea durerii.

Coaja rasă de la o lămâie mică poate contribui la întărirea gingiilor și vine cu aportul de vitamina C,care ajută organismul să lupte cu infecția. Doar fii atentă la cât suc ​​de lămâie bei,deoarece acesta este un acid care poate distruge smalțul dinților.