Radio Simplu

Salata care bate orice medicament pentru ficat. Reglează tensiunea arteriala și scade colesterolul

Știi că suferi de tensiune arterială ridicată atunci când sângele exercită o presiune în plus asupra pereților arteriali. Din acest motiv apar și alte tipuri de boli cardiace, accidente vasculare, sau chiar insuficiențe renale de exemplu.

Dar care sunt cauzele care fac posibilă apariția tensiunii arteriale? Cantitatea de apă și de sare din corp, sănătatea generală a inimii, a rinichilor sau a sistemului nervos.

Cel mai des de acest tip de tensiune suferă cei în etate pentru că aceștia au vasele de sânge mult mai rigide decât cei tineri.

Și inevitabil crește și tensiunea arterială. Hipertensiunea este strict legată de apariția accidentelor vasculare, al atacului de cord sau a insuficienței renale.

De cele mai multe ori tensiunea arterială nu are niște semne anume care o previn. Doar un medic specialist poate să-ți confirme că ai tensiunea mărită cu ajutorul aparatelor speciale.

Din cauza faptului că lipsesc semnele de început pentru această boală pacienții ajung în cabinetele medicilor deja atunci când suferă de boli de rinichi sau de inimă.

Simptome are doar tensiunea malignă. Care este o formă de hipertensiune foarte agresivă și periculoasă.

Semnele cele mai des întâlnite sunt: durerile foarte puternice de cap, stări de vomă, stări de confuzie, dereglări de vedere, sângerări nazale.

Castraveții și usturoiul te vor ajuta să îți menții tensiunea la un nivel optim. Castraveții au apă, magneziu, fibre și nu numai. Potasiul reglează nivelul de sodiu din organism și astfel este evitat riscul apariției arterosclerozei.

7 Celebrities Who Drive Classic Cars
Fibrele din castravete reduc din nivelul colesterolului din sânge și astfel previn apariția diabetului zaharat de tip 2.

Usturoiul folosit în stare crudă reglează nivelul de colesterol, tensiunea prea mare, bolile de inimă, infarctul miocardic, reduce din fluxul sângelui.

Unele substanțe din componența usturoiului crud sunt la fel de eficiente ca unele dintre substanțele care se găsesc în medicamentele destinate celor care au probleme de inimă.

Astăzi îți vom propune o saltă minunată care va fi și bună la gust și bună pentru tensiunea ta.

Vei avea nevoie de 3 căței de usturoi, 1 castravete, puțină apă, o lingură de oțet din mere, o jumătate de ceapă, sare.

Curăță usturoiul și toacă-l apoi amestecă-l cu sarea și cu oțetul. Spală castraveții și taie-i felii și pune-i într-un castron. Curăță ceapa și tai-o mărunt. Pune ceapa și usturoiul peste castraveți și amestecă legumele.

Pune puțină apă și dacă vrei și pătrunjel. La final mai amestecă încă o dată toate ingredientele.

Salata este gata și poate fi introdusă în consumul normal.