Radio Simplu

SALARIUL MINIM majorat, anunţ oficial de la Ministerul de Finanţe! Veste bună pentru angajaţi şi angajatori

Eugen Teodorovici, Ministrul de Finanţe, a declarat că majorarea salariilor cu 100 de lei s-ar putea regăsi în reducerea de contribuţii, iar pentru PSD unul din obiectivele până în anul 2020 era scăderea contribuţiilor.

Eugen Teodorovici a explicat că reducerea de contribuţii va aduce suficienţi bani pentru majorarea salariilor cu 100 de lei, aşa cum a anunţat.

„Doamna Dăncilă a spus că noi am avut ca promisiune în programul de guvernare majorarea salariului cu 100 de lei. Facem hotărâre, avizăm în ministere şi aşteptăm de la Ministerul Justiţiei să ne spună dacă se poate. Această măsură creează un cost al muncii pentru angajatori. Efectul ei ne dorim să nu se regăsească la angajator, ci să trecem la reducerea de contribuţii. Pentru noi era un obiectiv până în 2020 să scădem contribuţiile şi atunci câştigă şi angajatul şi angajatorul. Colegii liberali au spus că vor aduce din zona gri şi neagră bani la buget”, a susţinut Teodorovici.

Teodorovici a mai spus că economia gri şi neagră reprezinta 30-40 la sută din economia României, însă cifrele nu sunt neapărat realiste.

„Economia gri şi neagră reprezintă 30-40 la sută, însă în statele din Europa, deci şi în România pentru produsele din gospodării, Comisia ia în calcul TVA neîncasat. Dacă dăm la o parte aceste produse, atunci România nu se mai află pe aceeaşi poziţie în clasament. Acelaşi lucru este şi la abandonul şcolar unde suntem la 17 la sută faţă de 12 la sută, cât este media europeană. Însă mulţi dintre copiii români sunt plecaţi în afara ţării, cu părinţii, şi sunt acolo la şcoli. Nu e corect reliefat”, a spus Teodorovici.

Citește și Anamaria Prodan a ajuns la sapă de lemn? Gestul care a șocat. „Bine că a fost scurtuț”

Anamaria Prodan este una dintre cele mai extravagante vedete din showbiz-ul românesc. Vacanțe scumpe, haine croite de cele mai celebre case de modă, mii de euro cheltuiți pe întreținerea corporală…Sexy-impresara adoră luxul și nu se sfiește să o demonstreze.

Cu toate acestea, Anamaria Prodan, a povestit un episod care s-a petrecut cu mai mult timp în urmă, în anul 1994. Ionela Prodan, mama sa, trăia în acea perioadă, iar reacția pe care avut-o auzind ce decizie… ciudată a luat Anamaria a fost una extremă.

„Mi-am vândut un apartament cu două camere din Bucureşti de 7.000 de euro, pentru a-mi plăti o factură, mai exact telefonul. Mama mi-a zis că nu-mi plăteşte nimic, aşa că l-am vândut. De atunci nu a mai pus nimic pe numele meu. În ’94 s-a întâmplat asta, dacă nu plăteam mă executau silit. Mama mi-a zis să stau pe stradă, m-am mutat la o prietenă. Am încercat s-o conving că nu sunt eu de vină”, a povestit Anamaria Prodan în urmă cu ceva timp.

Foarte puțini cunosc și un alt detaliu picant din viața Anamariei. Și-a pierdut un apartament la… casino, iar vedeta a oferit detalii și despre acea întâmplare.

”La cazinou am ajuns din cauza anturajului. Atunci am pierdut şi casa. Atunci am vândut apartamentul că să achit telefonul, că vorbeam la telefon foarte mult şi pe vremea aia era un lux. Am pierdut foarte mulţi bani… dar exact atunci, când a fost foarte greu, maică-mea a fost atât de inteligentă în cât mi-a zis: „OK, ţi-ai pierdut apartamentul? Stai pe stradă sau stai la mine în casă, dar după regulile mele. Ai pierdut toţi banii la cazino? Ghinion. Mănânci la mine, dar mănânci ce-ţi dau eu“. Mi-am dat seama că mi-am pierdut nu numai banii, dar mi-am pierdut şi independenţa şi respectul de sine şi respectul familiei. Atunci a fost momentul în care am zis OK, bine, am încheiat şi capitolul ăsta din viaţa mea, bine că a fost scurtuţ”, a mărturisit vedeta, scrie Cancan.