Radio Simplu

Rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului 2022. Cuvintele puternice pe care să le spui pentru ajutor divin

Rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului 2022 pentru iertarea păcatelor. Postul Crăciunului este unul dintre cele două mari posturi din an și se respectă de către credincioși timp de 40 de zile, înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului. Acesta începe pe data de 15 noiembrie și se termină în seara de 24 decembrie.

În această perioadă, creștinii ortodocși nu mai mănâncă produse de origine animală și consumă mai multe produse de origine vegetală. În plus, este bine să rostim și câteva rugăciuni tămăduitoare pentru a avea parte de liniște sufletească și spor în casă. Iată rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului.

Rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului 2022
Creștinii ortodocși intră în Postul Crăciunului pe data de 15 noiembrie 2022. Astfel, postind timp de 40 de zile, aceștia învrednicesc să primească Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria. Se spune că persoanele care țin tot postul se vor curăța fizic și spiritual.

În acest post, mulți credincioși rostesc cât mai des o rugăciune, pe care o consideră făcătoare de minuni și tămăduitoare de boli trupești sau sufletești. De asemenea, această rugăciune are efect de liniștire pentru persoanele greu încercate de probleme și suferințe.

Așadar, dacă vrei să ai parte de ajutor divin, iată care este rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului.

Rostește-o pentru a avea parte de ajutor divin
Pe lângă rostirea acestei rugăciuni puternice în post, este bine să aprindem și o candelă în casă, pentru a avea parte de ocrotirea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de mi­lostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele.

Cu Sân­gele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător. Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta.

Fața Ta, cea batjocorită cu păl­muiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fă­rădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai în­cre­dințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin ha­rul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhov­nicească.

Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în ne­cazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mântuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin.”

Postul Crăciunului 2022 – semnificație
An de an, postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se termină pe 24 decembrie. Conform calendarului creștin-ortodox, el amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul Testament, în așteptarea venirii lui Mesia – Izbăvitorul.

Timp de 40 de zile, acest post amintește și de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Se spune că Moise aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu, Decalogul, scris pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

Pe toată perioada celor 40 de zile, credincioșii obișnuiesc să stea departe de carne, lapte, brânză și ouă, iar în zilele de miercuri și vineri se consumă mâncare fără ulei și fără vin.

Postul Crăciunului vine la scurt timp după moșii de toamnă, așadar creștinii care aleg să postească au la dispoziție o multitudine de legume de toamnă, din care pot prepare diverse mâncăruri sau salate.

În plus, până pe data de 20 decembrie, se poate consuma ulei, vin și pește. În Ajunul Crăciunului se mănâncă doar seara grâu fiert îndulcit cu miere, fructe, covrigi, sau turte de făină.

Sunt interzise organizarea nunților, a botezurilor și este interzis să împrumuți pe cineva cu obiecte. Dacă se întâmplă acest lucru, lupii vor da târcoale casei tale. Această tradiție este în general specifică zonelor de munte,