Radio Simplu

România, lovită de o nouă tragedie! A încetat din viaţă un nume mare. L-a răpus temutul COVID

GALERIE FOTO (2)

Un nume important din lumea culturală românească a încetat din viaţă, luni, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a pierdut lupta cu viaţa la vârsta de 61 de ani.

Lumea culturală din România este în doliu! Un cunoscut poet a încetat din viaţă la numai 61 de ani, răpus de noul coronavirus, care a luat deja mai bine de 10.000 de suflete în ţara noastră de la debutul pandemiei.

Este vorba despre poetul brăilean Stere Bucovală, care a murit luni la Spitalul Judeţean din Brăila, unde fusese internat după confirmarea infectării cu COVID-19.

Stere Bucovală s-a născut la Tulcea, pe data de 2 iunie 1959. Poetul a fost prezent în diverse antologii de limba română, albaneză sau macedoneană, scriu jurnaliştii de la Pro Brăila.

A debutat cu “Oglinda secată” (Editura Junimea, Iaşi, 2009) și a fost prezent în volumul colectiv “Balcanica” şi în traducere în limba macedoneană în “Zvukot na Zborot” (Skopje, 2008), precum şi în antologia “Insomnia cuvintelor” (Bucureşti, 2010).

Volumul “După-amiezile unui pian” i-a fost tradus în limba macedoneană (Matiţa Makedonska, Skopje, 2009).

Un mare actor românesc ne-a părăsit la doar 53 de ani
Şi lumea teatrului şi filmului din România a intrat în doliu, după anunţul privind moartea actorului Vlad Ciobanu, cunoscut pentru rolurile sale jucate pe scenă, dar şi pentru interpretarea lui Mihai Eminescu în filmul “Luceafărul” (regia Emil Loteanu).

Vlad Ciobanu a încetat din viaţă la vârsta de 53 de ani.

Actorul a fost internat într-un spital din Iași, în luna iulie, după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută. În urmă cu o săptămână, actorul a fost infectat cu coronavirus, iar starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. A devenit cunoscut publicului după prestația sa în filmul “Luceafărul” din 1987. Printre rolurile pe care le-a mai interpretat pe scenă se numără Hamlet, Macbeth sau Don Juan.