Se apropie vremea conservelor pentru iarnă.
Acesta este sucul de roșii pe care îl prepar de câţiva ani și rar s-a întâmplat să se strice o sticlă (depinde, dacă a prins aer).
Este o rețetă gustoasă, simplă şi la îndemâna oricui…
O recomand din tot sufletul păstrează gustul natural al roșiei, iar pregătit în felul acesta ține și anul următor, fără probleme.
De ce ingrediente avem nevoie?
– Roșii cărnoase, bine coapte;
– Sare;
– Zahăr.
Cum se prepară?
Roşiile se spală bine, se taie, se dau prin mașină, iar sucul obținut se pune la fiert.
Se îndepărtează spuma adunată deasupra şi se şterge marginea oalei cu un burete.
Se lasă să scadă până când ajunge la consistenţa dorită (scăzut mai mult devine bulion, se face exact la fel), apoi se adaugă sare și zahăr, în cantităţi mici: la 10 litri de suc scăzut două linguri de sare și o lingură de zahăr.
Cantităţile pot creşte sau pot să scadă, în funcţie de cantitatea de suc. Pe măsură ce scade, se mai adaugă suc, pentru a ajunge la cantitatea şi consistenţa dorite.
Sarea îi intensifică și culoarea, o să observați cum devine roșul mai viu, iar zahărul îi taie din aciditate şi, în plus, este un bun conservant. Așa clocotit, se pune în sticle curate și uscate (sub care așezăm cuțite sau le punem într-o chiuvetă metalică sau un lighean).
Se așază între pături, acoperite bine și se lasă două, trei zile.
Sucul de roșii proaspete este un foarte bun remediu împotriva celulelor canceroase, tumorilor, infecțiilor. Ajută la detoxifierea organismului, fiind un foarte bun antioxidant ce se găsește în orice grădină. 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roșii.
Vara sunt absolut necesare salatele de roșii, asta pentru că deosebite beneficii, inclusiv de protecție a pielii contra razelor de soare foarte puternice. Sucul de roșii proaspete este un foarte bun remediu împotriva celulelor canceroase, tumorilor, infecțiilor. Ajută la detoxifierea organismului, fiind un foarte bun antioxidant ce se găsește în orice grădină. 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roșii, scrie clicksănătate.ro.
Sucul de roșii conține fier și potasiu, vitaminele K, B1, B5 și B6, dar și alte minerale importante, ca zinc, crom, sodiu, mangan. Sucul de roșii are puterea de a regla colesterolul din sânge, de a întări sistemul imunitar, de a proteja inima și a întări oasele.
Licopenul, substanță ce se găsește din plin în roșii, este una dintre cele mai importante substanțe care luptă cu cancerul. Aceasta protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi, care distrug celulele și cauzează diverse afecțiuni. Roșiile fierte sau opărite conțin mai mult licopen, ce este mai solubil în grăsime. Așadar, adăugați la sucul de roșii din mâncare puțin ulei de măsline. Sucul de roșii se recomandă în special în următoarele tipuri de cancer: sân, prostată, colon, pancreas și plămâni.
Sucul de roșii este foarte important în dieta femeilor datorită faptului că ajută la întărirea sistemului osos. Așadar, vara, când roșiile sunt proaspete, profitați din plin de sucul de roșii și nu uitați să beți un pahar zilnic. Cantitățile semnificative de calciu și magneziu din roșii sunt responsabile cu întărirea oaselor, prin faptul că ajută la asimilarea fierului în organism. Sucul poate fi o băutură răcoritoare foarte bună, adăugați sare și puțin busuioc și veți obține cea mai gustoasă băutură de vară.
Cei care beau suc de roșii frecvent știu că acesta are efecte benefice asupra ochilor. Roșiile previn afecțiunile oculare, datorită conținutului de vitamina A, luteină și zeaxantină, printre cei mai buni antioxidanți ce protejează retina. Așadar, sucul de roșii ajută la îmbunătățirea vederii și sănătății ochilor.
Sucul de roșii stimulează digestia, fiind foarte bun în curele de slăbire pe timp de vară, datorită substanțelor nutritive. Sucul de roșii îndepărtează senzația de foame, alungă constipația și vă ajută în dietele pentru slăbit sau menținere.