Radio Simplu

Remedii naturale pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Sciatica este boala care afectează nervul sciatic, atunci când acesta este iritat. Durerea care apare în urma acestei afecțiuni este foarte puternică și foarte severă.

Aceasta se resimte doar într-o zonă a corpului: începe de la partea inferioară a spatelui și coboară spre picior.

De asemenea, persoana bolnavă mai poate simți senzația de amorțeală sau de arsură în piciorul afectat. El nu va mai fi la fel de puternic, și cel bolnav nu se va mai putea ridica sau așeza fără dificultate.

De cele mai multe ori sciatica pornește de la hernia de disc.

Dar se mai poate întâmpla ca sciatica să mai aibă legătură și cu problemele coloneavei vertebrale, cu lovituri puternice, cu infecții sau chiar cu o sarcină.

Bineînțeles împotriva acestei boli există mai multe tipuri de tratament.

Problema este că ele tratatează doar simptomele și doar pentru o perioadă de timp, dar nu tratează și cauza afecțiunii în sine.

Din păcate cele mai multe dintre tratamentele, mai ales cele cu steroizi au și foarte multe efecte secundare.

Așa că, pentru a evita situațiile de acest gen cel mai bine este să apelezi la remediile naturiste care sunt sută la sută sigure și nu au niciun efect secundar.

În primul rând poți să apelezi la masaj pentru că acesta calmează durere în general, din întregul corp.

El este bun mai ales pentru cazurile în care sciatica este provocată de un spasm al mușchilor. Masajul îți va stimula sistemul muscular și circulația se va îmbunătăți simțitor.

Poți să folosești orice ulei vrei și să ted ai cu el de 2 – 3 ori pe zi, până atunci când vei observa schimbări.
La fel de eficient pentru tine va fi și masajul punctelor cheie, doar că pentru acest tip de masaj vei avea nevoie de un fizioterapeut, pentru că el va ști exact ce anume să îți facă.

Poți să mai apelezi și la compresele calde, dar și la cele reci pe care va fi nevoie să le alternezi.

Ține o compresă caldă pe locul care te doare cel mai mult pentru un sfert de oră. Și dacă ai probleme cu circulația sangvină, cel mai bine este să le eviți pe cele reci.

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și datorită componentelor pe care le are și care pot să reducă din durere.

Crema din capseicină, care este o substanță active din ardeiul iute. E nevoie să o folosești de cel puțin 4 ori pe zi timp de 7 zile consecutiv.

După ce vei primi diagnosticul de sciatica, va fi nevoie să te odihnești foarte mult. Și totuși, nu trebuie să cazi în extrema cealaltă, în care devii sedentar.

Fă exerciții fizice care îți întăresc mușchii abdomenului și pe cei ai spatelui.

Poți de asemenea să mai combini aceste serii cu sesiuni de yoga, pentru că și ele vor fi la fel de eficiente.

Și nu în ultimul rând, investește într-o saltea pentru pat de calitate superioară, dacă le ai, renunță la vicii, și nu uita să îți menții de fiecare data o postură a corpului cât mai corectă.