Radio Simplu

RÂZI CU LACRIMI! CE MESAJ A PRIMIT PE UŞĂ UN LOCATAR DIN BUCUREŞTI DE LA UN VECIN NERVOS: „DACĂ MAI FACI ASTA, VEI AVEA 7 ANI GHINION”

GALERIE FOTO (2)

Nu este ușor să te controlezi la nervi! Chiar dacă o persoană vrea să transmită seriozitatea pentru a sublinia gravitatea problemei, uneori ajungi să provoci râsete. Așa s-a întâmplat și în acest caz. Mesajul primit de un locatar din București de la un vecin supărat a stârnit amuzamentul internauților.

Conflictele între vecini nu reprezintă un secret. De multe ori, românii se plâng de cei care locuiesc lângă ei din diverse motive. Cele mai dese certuri pornesc de la gălăgie. În timp ce unii vor să se odihnească, alții au chef de petreceri. Astfel de probleme sunt abordate în diferite moduri de către locatari. Spre exemplu, un bărbat din Capitală a decis să-i lase vecinului un bilet chiar pe ușă.

Ce mesaj a primit locatarul din București

Este greu să îți sincronizezi programul cu al vecinului astfel că, uneori, activitatea celorlalți oameni din bloc poate să fie destul de deranjată. Nu e prea plăcut să adormi după o zi grea de muncă și să fii trezit cu zgomote sau muzică dată tare. Așa pornesc discuțiile contradictorii care uneori se transformă în scandaluri.

Sătul de gălăgia făcută de vecinul său, un locatar din București a decis să îi lase un mesaj chiar pe ușă. Ulterior, cineva l-a fotografiat și l-a postat pe internet. Biletul a ajuns viral, textul fiind unul amuzant. Chiar dacă bărbatul a vrut să îi atragă atenția vecinului său, el a reușit să stârnească hohote de râs.

„Atenție! Persoanei care bate noaptea în țeavă: dacă mai faci asta, vei avea 7 ani de ghinion. Numărul 7 se înmulțește cu numărul oamenilor pe care îi trezești din somn.”, a fost mesajul unui locatar din București pentru vecinul său.

Ce trebuie să faci dacă ai vecini gălăgioși

Locatarii blocurilor trebuie să știe că există un program în care trebuie să facă liniște. Conform legii, oamenii nu au voie să facă gălăgie între orele 22.00 şi 08.00, dar şi între orele 13.00 şi 14.00. De asemenea, vecinii pot stabili între ei un alt program, dacă îi avantajează, însă este important să îl cunoască toată lumea și chiar să fie afișat la intrarea în scară.

În urmă cu ceva timp, reprezentanții Poliției Române au transmis că oamenii ar trebui să alerteze cât mai repede forțele de ordine în cazul în care au vecini gălăgioși. Astfel ar putea fi prinși în acțiune și amendați. Oamenii legii au explicat că aici sunt încadrați și cei care perturbă liniştea locuitorilor „în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social”.

De asemenea, este important ca locatarii să își stăpânească nervii și să nu încerce să își facă singuri dreptate. Poliția Română a transmis că siguranța este prioritară. Așadar, nu se recomandaă înfruntarea vecinului gălăgios pentru că situația poate degenera.