Radio Simplu

Răsturnare de situaţie! Ministrul Educaţiei contrazice regulile INSP. Şi aceşti elevi vor putea veni la şcoală

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, revine asupra unor propuneri făcute de către Institutul Naţional pentru Sănătate Publică în documentul dat publicităţii în acest weekend. Ministrul spune că unele dintre acestea ar fi discriminatorii.

Mai exact, ministrul Monica Anisie spune că ar fi o discriminare dacă nu ar fi primiți la școală elevii și profesorii care locuiesc cu persoane vârstnice sau cu probleme de sănătate.

În urma unor discuţii avute cu Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei a venit cu câteva rectificări la adresa documentului INSP.

Vor fi luate măsuri speciale pentru ca profesorii de peste 65 de ani, dar și elevii care locuiesc cu persoane în vârstă de peste 65 de ani, să poată participa la cursurile de pregătire pentru examenele din anii terminali. Dacă totuşi aceştia sunt într-o situaţie de risc pregătirea va continua online.

Pe 2 iunie se vor întoarce în bănci elevii din anii terminali, adică cei din clasele a VIII-a și a XII-a. Cursurile se vor ţine însă în condiții speciale. Nu vor avea mai mult de 10 elevi şi nu mai mult de 3 ore/zi, cu pauze de câte 10 minute între ore. Toţi elevii şi profesorii vor purta măşti.

Se caută soluții pentru elevii care nu se pot prezenta la examene din motive medicale. Cel mai probabil, ei vor susţine testele de acasă, sub supravegherea profesorilor, relatează TVR.