Radio Simplu

Răsturnare de situaţie în viaţa „tăticului călăreţ” din Iaşi. Cum a fost surprins Sergiu de Paşte

Viaţa lui Sergiu s-a schimbat radical în ultimele săptămâni. Totul a pornit după ce a plecat călare pe cal spre maternitatea din Iaşi unde soţia sa tocmai născuse şi a fost oprit de poliţiştii care făceau verificări în trafic ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii coronaviruslui. Povestea lui a apărut în presă şi lumea s-a oferit să-l ajute. Cu banii din donaţii, Sergiu are acum un acoperiş deasupra capului şi o curte în care să-şi crească copiii.

Sergiu, „tăticul călăreț” din Iași, a petrecut Paştele alături de soţie şi copii în noua lor casă, scrie BZI.ro. S-au pregătit pentru Paşte aşa cum au putut. Andreea le-a gătit aripioare și coaste la grătar, cu salată, câteva sărmăluțe, cozonac și ouă vopsite. O masă pentru Sărbătorile Pascale, ca la orice român.

„Am cumpărat masa asta, cu tot cu scaune și o canapea”, le-a spus Sergiu reporterilor, astfel că acum copiii au unde să stea că manancă.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, tuturor românilor care au donat pentru a ne ajuta pe noi și pe copiii noștri, care ne-au ajutat pentru a ne îndeplini visul de a avea o casă. Acum, copiii noștri se pot juca, pot fi îngrijiți mai bine, pot alerga prin curte și sunt mult mai veseli. Vreau să le transmit tuturor românilor să aibă un Paște fericit! De asemenea, sper ca toată lumea să fie sănătoasă și să aibă parte numai de bucurii”, le-a transmis Sergiu Ciobotariu tuturor românilor.

Acum „tăticul călăreț” speră ca în curând să meargă la muncă, pentru a-și putea întreține familia.

„Am discutat, am o promisiune. Mi s-a spus că după ce mai trece toată treaba cu pandemia asta, voi merge la muncă. Sper să treacă mai repede. Voi mai vorbi miercurea care vine, să vedem. Vreau și sper să găsesc un loc în care să muncesc, vreau doar să-mi întrețin familia, copiii!”, a mai spus Sergiu.