Radio Simplu

Răsturnare de situaţie în cazul Caracal! Alexandra Măceşanu a fost scoasă de pe lista copiilor dispăruţi

Lovitură dură pentru familia Alexandrei Măceşanu, de Crăciun! După ce au fost chemaţi la DIICOT pentru a ridica certificatul de deces al fiicei lor, au refuzat, iar acum vine bomba! Poliţia Română a decis ca fata să fie scoasă de pe lista copiilor dispăruţi. Nici Luiza Melencu nu mai apare acolo!

La cinci luni de la izbucnirea scandalului Caracal, Poliţia Română a decis ca, de pe site-ul oficial, anunţul dispariţiei Alexandrei Măceşanu să fie scos. Fata se afla pe lista „Copii dispăruţi”.

„La data de 24.07.2019, Măceșanu Alexandra Mihaela în vârsta de 15 ani, a plecat voluntar de la locuința sa și nu a mai revenit. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că minora a plecat în ziua de 24.07.2019, orele 10:00, către mun Caracal, jud.Olt”, apărea pe site-ul Poliţiei Române, sub fotografia fetei, la începutul scandalului Caracal.Acum însă, în ultimele zile ale anului, nu mai apare nimic legat de ea, ori de Luiza Melencu.

Decizia Poliţiei Române vine după ce DIICOT a chemat părinţii copilei să ridice certificatul de deces. Anchetatorii s-au bazat, pare-se, pe mărturia lui Gheorghe Dincă şi pe rezultatele probelor extrase din osemintele găsite, contestate, de altfel, de toţi apropiaţii Alexandrei.

„Decizia familiei mele, după ce ne-am consultat la rece nu la cald, este una foarte clară: nu vorm ridica acest certificat, nu recunoaştem decesul Alexandrei în acel butoi”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

În continuare, în cazul Caracal, procurorii accelerează procedurile pentru trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă. Legea spune că un inculpat, indiferent de caz, nu trebuie să stea în arest mai mult de 180 de zile. Această perioadă expiră pentru Gheorghe Dincă la finele lunii ianuarie.