Radio Simplu

Raed Arafat e terminat! I s-a găsit înlocuitor: Este de neimaginat cine va veni în funcție (SURSE)

Raed Arafat are mari motive să fie îngrijorat. În ultima vreme se vorbește insistent de schimbarea sa din funcție. Problema nu este atât înlocuirea sa cât mai ales persoana care îi va lua locul.

Raed Arafat va fi schimbat din funcție. Înlocuitorul său ar urma să fie nimeni altul decât doctorul Radu Zamfir, supravietuitor al accidentului aviatic din muntii Apuseni. Acesta a fost supranumit „Eroul din Apuseni”.

Potrivit unor surse citate de aktual24, Zamfir va deveni sef al Departamentului Situatii de Urgenta.

Între timp însă, Radu Zamfir consilier pe probleme de situații de urgență.

„Va pot confirma acest lucru si vreau sa va spun ca de fiecare data cand expertiza mea este utila intr-un loc, eu o pun la dispozitia sistemului de sanatate si a tarii noastre”, a declarat Radu Zamfir pentru Digi24.ro.

Zamfir este un apreciat chirurg din România. El este și coordonator al echipei de prelevare hepatică, efectuând până acum peste 600 de intervenții de acest tip.

Detalii despre cel mai înfricoșător accident aviatic
Accidentul aviatic din Munții Apuseni a avut loc in 20 ianuarie 2014, cand un avion YR-BNP care executa o cursa umanitara, a aterizat fortat. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, iar Razvan Petrescu era copilot. Aeronava transporta o echipa de cinci cadre medicale de la Bucuresti la Oradea. In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul ”Sfanta Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Despre acest subiect, s-a vorbit pe larg la acel moment iar prestația lui Raed Arafat a fost îndelung comentată. La inceputul acestui an, Raed Arafat a declarat, dupa 5 ani de la accidentul aviatic din Apuseni, ca interventia de atunci a autoritatilor a fost una ”normala”.

De altfel, familia Aurei Ion, studenta care și-a pierdut viața în accidentul aviatic din Munții Apusei, a decis să depună o plângere penală pe numele lui Arafat.