Radio Simplu

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureştiului: Evoluția nu poate fi anticipată

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi șeful DSU, a transmis, la România TV, posibilitatea ca oraşul București să intre în carantină. Cu toate că a recunoscut că autorităţile sunt departe în acest moment de măsura carantinei, evoluţia virusului nu poate fi anticipată. Totuşi, până în prezent, aceasta măsură nici nu a fost luată în calcul în Capitală, după modelul municipiului Suceava.

Anunţul lui Arafat
”Nu se compară Bucureștiul cu Suceava, din fericire suntem departe de măsura carantinei la București. Dar acest lucru poate să se schimbe, totul se vede după cum evoluează situația, și pe plan național. Momentan Bucureștiul nu, nici nu am discutat de București”, a explicat şeful DSU.

Ce se întâmplă cu pacienţii cu forme uşoare
”Pacienții se internează și dacă au forme ușoare, în curând nu va mai fi așa. Se vor interna doar cazurile grave și extrem de grave. Eu nu știu că toate spitalele din București au cazuri de coronavirus, iar existenta unui caz nu inseamnă închiderea acestuia în totalitate. Trebuie înțeles, în această situație, totul se schimbă pe parcurs, soluția de acum 10 zile se poate schimba. Nu înseamnă ca am aplicat o soluție proastă la început, înseamnă că ne adaptăm” , a mai declarat Raed Arafat.

Arafat a mai adăugat că România evoluează mai bine decât alte ţări, în acest moment, însă evoluţia virusului nu poate fi anticipată. Cu toate acestea, secretarul de stat spune că evoluţia pandemiei în România va continua.

”Evoluția nu poate fi anticipată, avem studii, analize, dar normal că noi trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu mai rău. La acest moment este clar, evoluăm mai bine ca alte țări. Există teoria care zice că va continua și vom vedea ce se întâmplă pe parcurs. Începem să intrăm într-o situație de stabilitate, am reușit să aducem echipamente de protecție, mai aducem mâine o cantitate de măști, spre sfârșitul săptămânii așteptem încă un avion cu combinizoane. Ventilatoarele prezintă o problemă, am găsit soluții. Mai avem controacte pe ventilatoare care vor începe să sosească. Eu sper că nu o să mai auzim că pe undeva au rămas cu un număr mic de echipamente”, a conchis acesta.

Sursa: Voxbiz.ro