Radio Simplu

Raed Arafat a dat cea mai cumplită veste

Secretarul de stat din MAI a vorbit la un post de televiziune despre situația epidemiei și când să ne așteptăm la un vaccin pentru COVID-19. Din păcate, Raed Arafat consideră că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple până la sfârșitul anului.

Arafat a spus că va trebui să mai stăm cu virusul până în prima parte a primăverii anului viitor, iar un vaccin împotriva covid este puțin probabil să apară pe piață până la sfârșitul anului acesta. Medicul a precizat că un vaccin netestat ar putea fi administrat dar acest lucru nu și-l dorește nimeni.

„De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet – încet e clar că vom avea un vaccin. Nu vorbim de un vaccin netestat pentru că altfel poate că unele vaccinuri netestate suficient ar putea fi administrate, dar nimeni nu ar vrea sa facă acest lucru. Un vaccin pe la sfârşitul anului e probabil deja. Eu vă spun, la modul acesta de joc, poate că până în primăvara – vara anului viitor. Trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să continue până atunci. Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok, încet – încet ne întoarcem la realitate. Acum avem Remdesivirul care este folosit şi în România, dar sunt cercetări multe”, a declarat Arafat vineri seară la Antena 3.

 

Despre cât va mai dura epidemia de coronavirus, Arafat consideră că aceasta va mai dura până în primăvara anului viitor dacă nu apare însă un vaccin între timp în cantitate semnificativă.