Radio Simplu

Psihologii au descoperit că femeile arțăgoase sunt cele mai deștepte!

Dacă sunteți în mod constant criticată că aveți un caracter dur și insuportabil, este o veste bună pentru dvs: sunteți mult mai deșteaptă decât femeia obișnuită! Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Universitatea din New South Wales.

Experții au decis să investigheze starea de spirit proastă la femei și cum ar putea să le afecteze sau să influențeze alte aspecte ale vieții și ale personalității lor.

Experimentul a constat în expunerea diferitelor femei la stimuli negativi și pozitivi, folosind diferite filme, apoi au fost puse în diferite situații, în care trebuiau să se exprime, să răspundă și să le rezolve.

Astfel, aceștia au concluzionat că, femeile care s-au supărat mai ușor și cele care aveau o stare proastă, au trecut mai bine testele deoarece au avut capacitatea de a judeca o persoană mai bine și de a fi mai exacte. Totodată, au putut argumenta mult mai bine și mai ușor în situații conflictuale.

Autorul studiului, profesorul Joseph Forgas, a stabilit că starea de spirit proastă îmbunătățește atenția și dezvoltă gânduri concrete și prudente. Potrivit lui, este mai ușor să procesați informațiile în momente tensionate și dificile.

Pe de altă parte, studiul a determinat, în același timp, că femeile care sunt mai pozitive și cu un caracter mai bun, zâmbitoare și plăcute, sunt mai mult visătoare, mai optimiste, au mai multă imaginație și disponibilitate de a ajuta, dar nu vor avea capacitatea de a înfrunta situațiile tensionate, de a căuta argumente și de a memoriza informația nouă.

Dacă aparțineți primei categorii − felicitări!

Desigur, această atitudine are și dezavantajele ei: comportamentul distrugător dăunează nu doar celor din jur, dar și ție însuți.