Radio Simplu

Prognoza meteo pe 7 zile. Vremea la Bucuresti si in tara: se raceste foarte tare

Vremea se află într-un proces accentuat şi brusc de răcire, astfel încât de la maxime de 23 de grade Celsius, câte sunt prognozate pentru luni, joi vom avea minime de 0 grade la nivelul Capitalei.

Prognoza meteo pe 7 zile. Vremea la Bucuresti si in tara
Luni, valorile termice diurne, deși în scădere ușoară față de ziua anterioară, se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării, cu maxime ce se vor încadra în general între 16 și 23 de grade. Cerul se va înnora treptat în vestul și în nordul teritoriului și, mai ales spre seară și noaptea, va ploua slab în Maramureș, jumătatea de nord a Transilvaniei și a Moldovei și local în Crișana. În celelalte zone, cerul va fi variabil, însă cu precădere la începutul zilei și pe timpul nopții în zonele joase de relief va fi ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade.

La Bucureşti, luni, vremea va fi în general frumoasă, iar în orele amiezii mai caldă decât în mod normal pentru această dată. La începutul zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă și ceață, iar în restul timpului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.
Marţi, răcirea vremii se va resimți în majoritatea zonelor și va fi chiar semnificativă în vest, în nord și în nord-est, unde temperaturile vor deveni apropiate de cele normale în această perioadă din an. Aria de nebulozitate va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării; vor fi ploi în general moderate cantitativ, ziua în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului Pe parcursul zilei, în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte, dar seara și noaptea, la altitudini de peste 1400 m, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar pe arii restrânse, cu caracter temporar și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 8…10 grade în nordul Moldovei și 20…22 de grade local în Oltenia și sudul Banatului; minimele termice vor fi cuprinse în general între 0 și 10 grade. În orele dimineții, în sud și în sud-est pe arii restrânse va mai fi ceață.

Şi la Bucureşti, marţi, valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară, astfel că maxima va fi de 17…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei când vor mai fi și condiții de ceață, apoi din nou pe parcursul nopții când va crește probabilitatea să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

Miercuri, în ţară, procesul de răcire a vremii va continua și se va resimți ziua în special în jumătatea de sud a țării, în timp ce valorile termice nocturne vor fi mult mai mici decât în intervalul precedent, urmând a se situa în jurul pragului de îngheț în nord și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 13 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest și centru, spre – 6 grade în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil în nord și nord-vest, iar în rest înnorările vor persista, mai ales în prima parte a intervalului când va ploua pe arii relativ extinse în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, local în Transilvania și sudul Banatului și pe arii restrânse în Moldova. În zonele montane, în special la altitudini mari, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe litoral pe parcursul zilei. Spre dimineață, izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, miercuri, vremea se va răci accentuat, cerul va fi noros și va ploua pe tot parcurusl zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi în jurul a 10 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Joi, vremea se va ameliora ca aspect în majoritatea zonelor, dar se va menține relativ rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul țării unde pe arii restrânse va mai ploua slab, iar în zona montană aferentă va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -8 grade. Vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, joi, vremea va fi rece, cu o maximă a temperaturii aerului de 9…10 grade și o minimă de 0…1 grad. Cerul va fi parțial noros la începutul zilei, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri
Maxima zilei de vineri vine cu doar 10 grade Celsius, alături de o vreme cu nori și soare. Vântul vine din spre sud-sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h. Minima nopții este de 1 grad Celsius, alături de un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vin din partea de est-sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h.