Radio Simplu

Profeție Pr. Arsenie – „Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”

Spunea odată cineva: „Părinte, Ceaușescu strică bisericile”. Nu el, mă, ci păcatele omenirii”, i-a răspuns Părintele. (Maria Matronea, Sibiu).

Odată, la Drăgănescu, am stat de vorbă cu Părintele Arsenie în biserică și când să ies către poartă, cam pe lângă fântână, Părintele s-a oprit în fața mea și mi-a zis: „Măi, hai să-ți spun ție ceva, că știu că tu nu mă spui la nimeni.”

Și continuă: „Hai să-ți spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte țări comuniste vor face pașnic trecerea de putere de la comunism la capitalism – ca și când dai cămașa de pe tine și iei altă cămașă – numai România va face trecerea prin vărsare de sânge și vor muri mulți.”

L-a întrebat pe Părinte dacă voi muri și eu. Atunci, Sfinția sa s-a așezat către Răsărit, cu mâinile împreunate, ca și când s-ar fi rugat (nu cum fac preoții, cu mâinile în sus). A stat așa, cu fața către cer, vreo 15 minute. Mi-a spus, apoi, că nu voi muri la revoluție dar că „ăsta” va muri în ziua de Crăciun. L-am întrebat: care ăsta? „Ăsta mă, care ziceți voi că nu vi-l mai schimbă Dumnezeu.” Am întrebat încet: Ceaușescu, Părinte? Dânsul mi-a zis: „Da, mă, ăsta. Și voi muri și eu, cu vreo 3 săptămâni înaintea lui.” (Biliboacă Matei, Săvăstreni)

Un cumnat, Ovidiu, a fost închis pe vremea lui Ceaușescu pentru trecerea frauduloasă a graniței. Am fost cu sora mea, Nela, la Părintele Arsenie ca să-i spunem. Părintele ne-a zis: „Să-i pară bine că n-a fost pușcat.” Apoi s-a întors către lume și a zis: „Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări.” Părintele nu prea era de acord să-ți părăsești țara.

Înainte de revoluția din 1989, Părintele ne-a spus că miroase a praf de pușcă și așa a fost. Ne-a mai spus că o să ne pasă un mare cutremur și blocurile din București vor ajunge ca și cutiile de chibrituri. Părintele Arsenie a fost și rămâne în inimile noastre ca un sfânt. Acum mergem la mormântul Părintelui Arsenie și ne rugăm acolo și de câte ori îl chemăm în rugăciune, el ne ajută și ne ocrotește. (Viorica Farcaș, 48 ani, Voila)

Odată mia- zis că într-o noapte către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia. Atunci eu am zis: ungurii or să ne ocupe pe noi? iar el mi-a spus: „Și pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc.” (Chis Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureș)