Radio Simplu

Profeția teribilă a lui Nelu Tătaru: Obișnuiți-vă! Ministrul Sănătății a spus ce urmează

Ministrul Sănătății atrage atenția în privința situației epidemiei de coronavirus din țara noastră. Nelu Tătaru a declarat că numărul de cazuri va crește, în special săptămâna viitoare.

Nelu Tătaru a făcut o declarație de presă destul de pesimistă în privința evoluției epidemiei în România. Ministrul le transmite în același timp românilor să respecte regulile de prevenție pentru a putea reveni pe o pantă descendentă cât mai curând posibil.

Acesta a precizat că o testare negativă azi nu înseamnă că peste câteva zile nu putem fi depistați pozitiv cu acest virus și acest lucru se întâmplă pentru că nu sunt respectate regulile impuse, de vină fiind „unii din conaționalii noștri și chiar și o parte din agenții economici”, după cum a mai spus Nelu Tătaru.

„Obișnuiți-vă ca în următoarea săptămână să avem un număr crescut de cazuri, dar un număr crescut de cazuri înseamnă și o gestionare mai atentă și o colaborare mai atentă. (…) Acum 4-5 săptămâni eram pe acea pantă descendentă. Avem niște măsuri de relaxare asumate în contextul unor reguli care trebuiau respectate. O parte din conaționalii noștri și chiar și o parte din agenții economici nu au respectat aceste reguli. (…) Sperăm ca această creștere progresivă să poată fi gestionată în maxim două săptămâni și să revenim pe acea pantă. (…) O testare negativă nu înseamnă că peste 3-4 zile nu suntem infectați în contextul în care nu se respectă niște reguli”, a spus Nelu Tătaru.

Declarația Ministrului Sănătății vine în contextul în care Grupul de Comunicare Strategică a comunicat o cifră record a noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, respectiv 777. Noua informare de vineri aduce, din păcate, o uşoară creştere a bilanţului pentru ultimele 24 de ore.

De asemenea, până vineri, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea