Radio Simplu

Profeția cumplită despre România!Se întâmplă în maximum doi ani

Previziuni sumbre pentru țara noastră în viitorul apropiat în ceea ce privește epidemia de COVID-19. Chiar în contextul în care un vaccin va fi gata și îl vom primi de la Uniunea Europeană, țara noastră nu este nici măcar pregătită să-l distribuie categoriilor vulnerabile. Cine a făcut această profeție teribilă.

Realizatorul de la B1TV, Radu Banciu, a comentat în cadrul emisiunii sale cele spuse de reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila. În opinia lui Banciu, țara noastră nu este nici măcar pregătită să distribuie vaccinul anti-COVID atunci când îl va primi de la Uniunea Europeană. De asemenea, acesta consideră că în viitor România va înregistra cel mai mare număr de decese din cauza noului coronavirus.

„Alexandru Rafila care deja ne-a pus în garda că-n perspectiva introducerii unui vaccin patentat până undeva la mijlocul anului viitor, România fiind membră a Uniunii europene a primit și ea niște saci cu vaccinuri. Știți care este marea problemă a lui Rafila: omul se îndoiește că România ar avea capacitatea de a-și vaccina cetățenii întrucât noi nu avem nimic pregătit pentru asta. PSD-ul, care se ocupă de pensii, nu a luat niciodată în calcul, dar nu că ar fi luat-o guvernele PNL. Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai multi morți de COVID în momentul de față din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm.

Avem de 10 ori mai puțin morți decât Marea Britanie, îi depășim în maxim doi ani…Atenție! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morți de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deși vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței. România nu este pregătită să administreze vaccinul”, a spus Banciu.

Alexandru Rafila vorbea recent despre distribuirea unui viitor vaccin anti-COVID în România și ce trebuie să facă țara noastră pentru a-l administra celor mai vulnerabile categorii de persoane. În opinia acestuia, România nu este pregătită în acest moment pentru distribuirea acestui vaccin.

„În primul rând, dacă se va reuși obținerea unui vaccin într-un timp scurt, pentru că deocamdată discutăm despre vaccinuri-candidat, adică unele care nu au fost autorizate, trebuie administrat persoanelor din categoriile vulnerabile și personalului medical. Precontractele pentru potențialele vaccinuri sunt semnate, iar un astfel de vaccin care a fost deja contractat în avans va și ajunge să fie autorizat, cu siguranță că țările membre ale UE vor primi o cotă parte din acea cantitate care a fost rezervată de către Comisia Europeană, care a și plătit în avans sume considerabile de bani. E vorba despre ceea ce a reușit să facă CE pentru statele membre, și noi din fericire suntem membrii ai Uniunii și atunci am putea să avem un vaccin disponibil poate ceva mai repede, în prima jumătate a anului viitor.

Dacă tot vrem să arătăm că suntem silitori în a furniza populației vaccinul, ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile, să poată fi vaccinate”, a declarat Alexandru Rafila.