Radio Simplu

Produsul alimentar care nu mai trebuie așezat vreodată pe frigider. E o greșeală uriașă

Lucrurile care țin de bucătărie nu le cunoaștem niciodată în totalitate. În permanență aflăm lucruri noi, iar acum experții în nutriție au anunțat că există un aliment care nu trebuie așezat niciodată pe frigider.

De ce nu este bine să pui aceste alimente pe frigider. Care sunt motivele
Din comoditate sau din neștiință, pe frigiderul casei ajung lucruri care nu au niciodată ce căuta acolo. Acestea, odată ajunse pe aparatul electrocasnic ne pot face foarte mult rău.

Un astfel de exemplu este banala pâine. Acest aliment ajunge de multe ori pe frigider. Mulți pun pâinea pe frigider cu bună știință, însă habar nu au că aceasta poate fi grav afectată.

Pâinea mucegăiește pe frigider
Motivul principal pentru care pâinea nu se pune pe frigider este că deasupra frigiderului este cald, astfel încât alimentul poate mucegăi.

Aluatul dospit ale acesteia mucegăiește, astfel încât este bine să fie păstrată, nu una peste cealaltă, într-un loc răcoros.

Nici legumele și fructele nu se țin pe frigider
De asemenea, mai există și alimente care nu se pot ține pe frigider, acestea fiind legumele și fructele.

Acestea trebuie păstrate în frigider, pentru că temperatura pe care o emană acestea va provoca o descompunere accelerată a acestora, astfel încât vor ajunge la coșul de gunoi.

Cerealele nu se țin pe frigider
La fel, pe frigiderul nostru nu au ce căuta diverse cereale. Fiind într-un loc înalt se prea poate ca dăunătorii să fie atrași de acestea.

Experții recomandă ca cerealele să se păstreze într-un loc bine ventilat și cu un recipient etanș.

De ce să nu lipești magneți pe frigider
Un alt lucru greșit pe care îl fac cei mai mulți oameni este lipirea de magneți pe frigider. Acestea nu fac rău aparatului electrocasnic, însă îi pot afecta grav pe locatari, mai ales pe aceia care au probleme cu inima.

Astfel, un magnet de tipul celor care se lipesc pe frigider poate interfera cu stimulatoarele cardiace și cu dispozitivele cardiace implantate. Interferările pot fi mortale.

Ce magneți sunt inofensivi
Conform specialiștilor, o apropiere mai mică de 3 cm de un magnet de neodim este suficientă pentru a destabiliza un dispozitiv cardiac.

Tocmai din acest motiv, producătorilor de astfel de suveniruri li se cere să includă avertismente de sănătate pe produsele lor.

În schimb, magneții obișnuiți din fier sau ferită, de culoare cenușiu mat, care au o putere magnetică scăzută, nu reprezintă un pericol.