Radio Simplu

Problemele specifice bărbaților

Ce face un barbat sa fie barbat? Miturile legate de aceasta intrebare sunt inca pe scara larga. Astfel incat barbatii se confrunta cu o batalie ascunsa. Aceea ca deciziile pe care le iau se confrunta cu cat de masculini sunt in raport cu altii.

Sa isi lase sotia sa stie cand il deranjeaza ceva sau sa o lase sa creada ca totul e in ordine pentru a nu parea ca-i scapa lucrurile de sub control? Sa isi spuna punctul de vedere la seviciu sau exista riscul de a parea prea emotiv?

Din fericire, femeile sunt deschise in a incuraja barbatii sa se schimbe si sa treeaca dincolo de stereotipuri. Iata cele mai mari mituri false in legatura cu barbatii.

Barbatii nu sunt emotivi

Poate e surprinzator, dar barbatii sunt mult mai emotivi decat femeile. Cum e posibil asa ceva? Spre deosebire de femei, barbatilor nu li se permite prin educatie sa-si manifeste emotiile, asa ca sunt ca in povestile victoriene-reci pe dinafara dar cu o emotivitate bine tinuta in frau.

Incurajand un barbat sa-si elibereze emotiile, duce la o sanatate psihica mult mai buna, prin convingerea ca masculinitatea nu-i va fi afectata.

Amorul conteaza cel mai mult

Da, e important pentru barbati. E modul in care isi pun imaginatia la contributie. Dar unul dintre cele mai mari secrete cu privire la barbati este cat de mult tanjesc dupa o solidaritate reala cu partenera. Si el, pentru ca stimuleaza imaginatia, e ceva ce doresc sa obtina pentru a crea sentimentul de solidaritate.

Data viitoare cand ti se pare ca dorinta partenerului tau e sovinista, aminteste-ti ca iti cere dovada ca tu si el sunteti echipa la care el viseaza.

Barbatul si jobul

Pentru multi barbati, presiunea locului de munca vine din doua directii- dorinta de a excela in ceva (principiu care i-a fost inoculat din copilarie) si nevoia de a contribui la bunastarea familiei.

Dar datoria nu e acelasi lucru cu identitatea si ocupatia nu il face ceea ce este. Aceasta este valabil si pentru femei dar barbatii sunt mult mai definiti prin profesie, ceea ce determina ca pasiunile si adevarata identitate sa ramana invizibile.

A vorbi cu barbatii despre interesele lor e un mod bun de a iesi din conventional si a descoperi cine sunt cu adevarat.

Barbatii sunt creaturi limitate

Barbatii sunt subdezvoltati este cea mai cunoscuta propaganda despre bărbați. Credinta in limite aduce anumite recompense, asteptarile sunt subevaluate, comportamentul prost e tolerat. Femeile,victimele obisnuite ale acestor limitari, raman de obicei la acesta idee.

Insa, barbatii nu sunt limitati iar daca femeile decid sa sacrifice din superioritate, atunci vor beneficia de un tratament mult mai bun din partea barbatilor. Uitati-va la imaginatia debordanta a unui baietel de 5 ani sau la felul animat, curios, iubitor si devotat cu care ai fost curtata de fostii iubiti.

Tinandu-ti partenerul la un standard inalt poate nu vei primi multumiri dar il va elibera, facandu-l un barbat mai expansiv si mai real.

Barbatii urasc angajamentul

Masculinitatea e una din cele mai opresive forte, din cauza faptului ca se cere ca barbatii sa apara intotdeauna duri, sa evite sa-si arate afectiunea, sensibilitatea, ceea ce poate afecta o relatie.

Probabil ai vazut cum barbatii tind sa se blocheze in timpul unui moment de tandrete. Aceste lucruri isi au originea din educatie, deprivand barbatii de a-si manifesta emotiile, pentru a nu parea slabi.

In timp ce acestia par sa debordeze de libertate si independenta, in suflet se afla ei valoreaza loialitatea. O femeie poate umple aceasta absenta emotionala. Si odata ce realizeaza acest lucru, va incepe sa isi arate adevaratele sentimente.

Barbatii nu comunica

Barbatilor le place sa vorbeasca-ai intrebat vreodata un barbat cum sa ajungi undeva? Dar adesea se cenzureaza, din cauza ca se intreaba cum vor reactiona femeile. Asa ca uneori nu se deranjeaza sa vorbeasca sincer.

Asta nu e bine, deoarece barbatii au multe de spus si ajungand sa-i cunosti, lasand la o parte prejudecatile, ii vei incuraja sa fie mai deschisi si sa ti se destainuie mai mult.

Barbatii nu asculta criticile

E greu sa spunem ca este un mit. Dar motivul pentru care barbatii devin nervosi la critici, este ca deseori nu le inteleg. Femeile tind sa ia in discutie aceasta problema, dar e usor sa spune cuiva in fata orice ne vine in minte.

Uneori, cel mai mare act de iubire, e sa iei pe cineva in serios suficient de mult incat sa risti sa il jignesti. E ciudat, dar daca o faci cu dragoste, nu se va supara nimeni, ci iti vei ajuta partenerul sa inteleaga ce nu e in regula, atragandu-i atentia asupra greselilor pe care le face.

Barbatii si femeile sunt diferiti

Deci, fiul tau prefera camioanele si fiica ta se joaca cu papusile. Si ce daca? Lucrurile care conteaza cu adevarat in viata sunt daca copiii tai au un comportament bun fata de altii sau cum obtin implinire personala ca si adulti. Insa, ideea este cand vine vorba de femei si barbati, ca nu ar trebui sa se faca atatea diferentieri si sa incercam sa ducem o viata autentica.