Radio Simplu

Probleme imense în țara unde se află sute de mii de români! Număr imens de decese

Este dezastru în țara unde se află sute de mii de români. Coronavirusul continuă să facă ravagii. Peste 800 de oameni au pierdut lupta cu virusul sâmbătă.

Este vorba despre Marea Britanie. Potrivit AFP, sâmbătă au fost confirmate alte 888 de decese în spitalele naţionale ale unor pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Noul bilanț a dus numărul total al victimelor care au murit de COVID-19 în această ţară la 15.464, citează agerpres.

Această cifră marchează o creştere în raport cu cele 847 de decese raportate vineri de Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie.

Peste 5000 de cazuri noi

Totodată, numărul de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la un total de 114.217, în creştere cu 5.526 în raport cu ziua precedentă, mai spune ministerul.

Se pare că cifrele anunţate zilnic de autorităţile sanitare din Marea Britanie includ doar decesele în spitale ale pacienţilor testaţi pozitiv, o metodă criticată de anumite asociaţii, întrucât nu ţine cont de decesele care se produc în azilurile de bătrâni şi la domiciliu, atenuând astfel impactul real al pandemiei.

Joi, Guvernul britanic a decis prelungirea cu cel puţin trei săptămâni a măsurilor de izolare decretate pe 23 martie pentru a încetini răspândirea pandemiei şi a anunţat vineri că îşi va accelera eforturile pentru a dezvolta şi a produce în sistem industrial un vaccin.