Radio Simplu

Cu cât se va vinde carnea de miel în acest an. Preţuri mai mici, la ofertele online, pe Facebook

Nu mai este mult şi vine Paştele, aşa că românii sunt tot mai interesaţi să afle cât îi va costa mielul în acest an.
În medie, preţul kilogramului de miel în viu este de 9-12 lei, iar kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri mai ridicate ce pot ajunge până la 29,99 lei, potrivit unor date transmise oficial de Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine Ovine şi Porcine (ACEBOP), pe pagina de Facebook administrată de dr. Mary Pană – preşedinte.
Aceeaşi sursă arată că în marile magazine din Bucureşti, preţurile au pornit de la 24,99 – 26,99 lei/kg carcasă, până la 29,99 lei/kg – la anumite categorii.
Totuşi, preţul cărnii de miel din pieţele şi magazinele din ţară este similar cu cel practicat de producători anul trecut: 20-27 de lei/kilogram. Oferte mai bune se găsesc, însă, pe Facebook, de unde doritorii pot cumpăra cu până la 10 lei mai ieftin kilogramul de carne de miel.
În Braşov, potrivit crescătorilor de oi din judeţ, mieii se vând cu 11 lei kilogramul „în viu” şi 24 de lei kilogramul, la galantar. În municipiul Braşov au fost amenajate zone în trei pieţe agroalimentare (Bartolomeu, Dacia şi Astra), unde vânzarea mieilor se va face până sâmbătă.