Radio Simplu

Prestația acestor balerine de la Opera de Stat din Viena este intenționat greșită pentru un moment comic

Baletul este minunat. Dansatorii fac totul să pară fără efort, ca și cum ar pluti de-a lungul scenei cu aproape zero efort. Atunci când mergi să vezi un spectacol de balet, te aștepți să primești cele mai rafinate prestații și cele mai demne coregrafii.

Totuși, cine spune că balerinele nu pot introduce puțin umor în coregrafia lor din când în când? Cu siguranță au nevoie de câteva momente de relaxare pe scenă, mai ales că muncesc din răsputeri în fiecare zi pentru a ajunge pe ea.

Nu este deloc ușor să faci acele mișcări să pară fără efort. Balerinele sunt unele dintre cele mai muncitoare atlete din lume, lucrând extrem de mult pentru a-și păstra corpurile în condiții perfecte pentru a fi capabile să facă toate săriturile și piruetele necesare unui spectacol de balet adevărat.

Apoi trebuie să repete și să repete și să se antreneze constant pentru a-și păstra condiția fizică. Vă puteți imagina febra musculară de la sfârșitul zilei după o astfel de repetiție?

Așadar, aceste balerine ale Operei de Stat din Viena s-au hotărât să se relaxeze puțin în fața publicului, pentru ale demonstra că și balerinele serioase pot avea simțul umorului.

În momentul în care una dintre dansatoare se plânde în spatele celorlalte pe scenă, setează tonul următoarei prestații, iar publicul deja îl adoră.

Este evident din primul moment al spectacolului – atunci când dansatoarea cu ochelari își face apariția, ajungând târziu pe scenă, cu umerii lăsați și frustrări evidente – că acest număr de balet are și o carte comică.

Atunci când toate dansatoarele se mișcă, cel puțin una dintre ele trebuie să greșească. Atunci când sar, nu o fac în aceeași direcție sau se ciocnesc. Orice ar face, acestea nu se pot sincroniza.

În timp ce stângăcia lor pe scenă este intenționată, iar asta se vede cu ochiul liber, este foarte amuzantă și diferită de ceea ce am văzut până acum.

Aceste imagini ale prestației amuzante intenționate, regizate de Jerome Robbins pentru Opera de Stat din Viena au ieșit prima dată la suprafață în 2011, dar, de atunci au fost vizionate de milioane de ori. Numărul se numește “The Mistake Waltz” (Valsul Greșelilor).

Baletul este unul dintre cele maia dorate genuri de dans, în special în partea Occidentală a lumii. De obicei, pașii de balet sunt întocmiți întocmai cu linia poveștii sau pentru tema respectivă. Balerinele sunt extrem de flexibile și de grațioase de fiecare dată și sunt cunoascute pentru delicatețea lor.

Balerinii și balerinii sunt,d e obicei, extrem de serioși și vedem foarte rar astfel de imagini amuzante din cadrul unui spectacol de balet. Mulți oameni cred că baletul este puțin plictisitor, dar, probabil că prestația aceasta vă va schimba percepția despre tot.

Chiar dacă această coregrafie este plină de greșeli, nu trebuie să vă imaginați că repetițiile nu au fost intense. Până și pentru greșeli balerinele trebuie să știe fiecare mișcare și, uneori, pentru a se desincroniza, au nevoie de mai mult efort.

Astfel de artiști merită tot respectul nostru, în special pentru munca pe care o depun zilnic.